Als burger

faja_lobi_uitgesteld

Als burger kun je je steentje bijdragen op verschillende manieren, bijvoorbeeld door het principe van de uitgestelde koffie. Een uitgestelde koffie betekent dat je als consument bijvoorbeeld twee (of meer) koppen koffie koopt waarvan je er één opdrinkt en er één symbolisch uitstelt. Iemand voor wie een kop koffie drinken op café niet evident is kan simpelweg binnenstappen en de uitbater vragen of er nog een uitgestelde koffie is. De symbolische koffie wordt dan omgezet in een echte. 

Men kan natuurlijk veel meer uitstellen dan een kop koffie. Afhankelijk van de creativiteit van handelaren en burgers kunnen we het zo zot maken als we willen. Waarom geen uitgestelde knipbeurt bij de kapper? Of een uitgestel ticket voor de cinema? (En hé, waarom ga je dan niet gewoon mee naar die film kijken?)

Naargelang de manier waarop Enchanté in de komende maanden en jaren vorm zal krijgen willen we burgers graag uitnodigen om mee te denken over wat Jan met de Pet voor onze organisatie kan betekenen. Zijn er bijvoorbeeld Gentenaars die best eens per week hun douche ter beschikking willen stellen of een vak in de ijskast willen reserveren? Kunnen we door middel van een fooi-systeem in de deelnemende handelszaken een bron van inkomsten voor de organisatie voorzien? 

Wij horen Jullie ideeën graag!


Enchanté vzw

info@enchantevzw.be