Papa Tomaat deel 2

20150427_MBEV_Nacht_in_gent
gepubliceerd op 15/03/2018

Ergens begin februari.... Ik verlaat de nachtopvang met enkele vrienden. Ja, vrienden, mensen die ik heb leren kennen die in dezelfde omstandigheden zitten.


Ze brengen me naar het SOC. Een inloopcentrum van het CAW. Daar kan je op bepaalde dagen en uren heen, een koffie drinken, bij de lunch een gratis kop soep drinken, een krant lezen en eventueel je gsm opladen. Je kan zelf soep klaarmaken voor iedereen, een medewerker komt langs en vraagt wie er soep wil maken vandaag. Ik geef me op en ga samen met een medewerker om boodschappen.


Broccoli soep, zie ik wel zitten en nog gezond ook. Zalig was het om de groentjes te kuisen en snijden, de soep klaar te maken. Benieuwd naar de reacties later...


Stress.... om 11 uur moet ik klaar staan om in te bellen voor de nachtopvang. Met 2 gsm's ben ik aan het bellen om binnen te geraken. Yes, een bedje vannacht...


Ik had al enkele dagen een lichte pijn in mijn buik maar gaf er geen aandacht aan. Ik ga naar oostakker, bij mijn ouders. Daar werd de pijn stilletjes aan ondraaglijk. Mijn broer brengt me naar Sint-Lucas. Ik wenend van de pijn....


Bleek dat ik nierstenen heb. Ze brengen me naar een kamer nadat ik een baxter had gekregen maar wou direct weer vertrekken. Ik had geen pijn meer door de zware pijnstiller die in dat baxter zat.


Drie dagen ben ik in het ziekenhuis geweest, een zalig bed en lekker warm. Die ochtend kom ik buiten, gezond en wel. Terug stress, om 11 uur bellen voor een bedje. Ik kreeg iemand aan de lijn en melde me aan voor vanavond.


Sorry meneer, 3 dagen geleden heb je ingebeld maar je bent niet komen opdagen. Ik vertelde die man wat er me is overkomen. Helaas...... ik was geschorst voor 1 nacht.... Die nacht heb ik rond gezworven in Gent, ijskoud en alleen.


De volgende ochtend stond ik verkleumd bij papa tomaat. De vrienden waren er net toegekomen en hadden vele vragen wat er gebeurd is. De zorg die die mensen me gaven, ook al zitten ze in dezelfde situatie.... Amazing !!!!


Een volgend verhaal wil ik vertellen over vertrouwen.... goedgelovig zijn...


AlainEnchanté vzw

info@enchantevzw.be