Enchanté zoekt handelaars!

34340996_2191570834397921_4318707457145700352_n
gepubliceerd op 08/10/2018

Ben jij een handelaar met een warm hart? Is jouw zaak een plek waar echt iedereen terecht kan, of is dat waar je toch alvast van droomt?  Enchanté, wij verwelkomen je graag in ons netwerk!


Wat is Enchanté?

Enchanté is een netwerk van hartelijke handelaars die kleine diensten aanbieden aan wie hier nood aan heeft. Een glas water, een plek om een rugzak te zetten of zelfs een kop koffie of een haarknipbeurt, het kan allemaal. Momenteel is ons netwerk 42 handelszaken sterk! 

Deelnemende handelszaken zijn te herkennen door ons sympathieke logo op het raam. Onder dit logo hangen pictogrammen die tonen welke diensten aangeboden worden en binnen welke tijdstippen of onder welke voorwaarden.

Deelnemende handelszaken worden ook gecommuniceerd op een Enchanté-stadsplan. Via het gros van de Gentse sociale organisaties worden deze plannen verdeeld onder mensen in maatschappelijk kwetsbare situaties. Ook op de website valt het stadsplan te raadplegen. 

Enchanté wil bouwen aan een stad vol warme plekken waar iedereen welkom is.  De aangeboden diensten zijn het middel waarrond Gentenaars allerlei kunnen connecteren en iets voor elkaar kunnen betekenen. Enchané gelooft in het de grote betekenis van een klein gebaar.

 

Welke engagement kan mijn zaak opnemen?

Als deelnemende handelszaak van Enchanté is het volledig jouw keuze welke diensten je aanbiedt en op welke manier je dit doet! 


Basis diensten


Je engagement kan zich beperken tot enkele (gratis) basisdiensten, zoals een toilet ter beschikking stellen of een glas water of babbel aanbieden. Het kan ook een stap verder gaan zoals een plek om een rugzak te zetten, een gratis knipbeurt, maaltijd of het gebruik van de microgolfoven. Raadpleeg de lijst van bestaande diensten hier.


Naast de basisdiensten kan je ook het systeem van “uitgestelde diensten" voorzien in je zaak. Meestal gaat het om een uitgestelde koffie, frisdrank, soep of lunch, maar er is zeker ruimte om creatief te zijn. Zo verkocht De Handelsbeurs al meer dan 60 uitgestelde concerttickets! 

Een uitgestelde dienst is een dienst die een klant vooruit betaald waardoor iemand die er zelf de middelen niet voor heeft er op een later tijdstip gebruik van kan maken. 

Zo kan je bij De Vooruit bijvoorbeeld bovenop je thee met gebak een extra koffie bestellen die je betaald en in de vorm van een 'uitgestelde koffie' aldaar achter laat. Een Enchanté-gast kan dan later aan de bar komen vragen of er nog een uitgestelde koffie is. 

Het systeem van de uitgestelde diensten is met zo'n 2000 getrakteerde consumpties reeds een groot succes!

Meer informatie gewenst? Ga naar de pagina over de uitgestelde diensten. 
Vervoeg jij Vooruit, Kwafé, Oxfam wereldwinkel, Krook Café, Lokaal, Folie a deux, Faja Lobi, Handelsbeurs, Paparazzi, Frituur Tartaar, Etnique, Yak&Yet, Huize Colette, Franco Belde, Ohne, Jiggers, Sordo, Proof, The Fallen Angels, Cooremetershuys, Lekker Gek, Café De Loge, Homblé, Midpoint, Dermpat, Limerick, Carlton, #falafel, Kaffie is kaffie, De Punt, De Roos, Entr, De Wan, Frituur de Bargie, Kapper Rami, Café Congé, Ganzerik, en Woest ? 

Vul deze vragenlijst in of stuur een mailtje naar info@enchantevzw.be voor meer info. 

Enchanté vzw

info@enchantevzw.be