1. Waarom deze privacyverklaring?

We hechten veel waarde aan de bescherming van je privacy en persoonsgegevens. We gebruiken die persoonsgegevens enkel in overeenstemming met de Algemene verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR) van 27 april 2016.
 
Met deze privacyverklaring willen we duidelijk maken hoe we je persoonsgegevens eventueel verwerken en wat je rechten zijn. Door gebruik te maken van deze website ga je expliciet akkoord met deze privacyverklaring en de verwerking van je persoonsgegevens.

2. Bedrijfsgegevens

Je vindt onze gegevens en contactinformatie op de contactpagina.

3. Welke persoonsgegevens verwerken we?

We verwerken alleen de persoonsgegevens die we nodig hebben en bewaren die slechts tijdelijk. Als we ze doorgeven aan derde partijen, sluiten we met hen een verwerkersovereenkomst waarin ze je privacy garanderen.
 
Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die we op deze website verwerken.

3.1 Contactinformatie

3.1.1 Formulieren

Als je een formulier invult, bewaren we de ingevulde gegevens niet op deze website. Die worden verzonden naar onze mailbox. Dat is nodig om met jou te kunnen communiceren.

4. Welke andere persoonsgegevens verwerken we?

4.1 Statistieken (Google Analytics)

Als je naar onze website surft, bewaren we bepaalde gegevens in Google Analytics, bijvoorbeeld je browsertype, besturingsprogramma, vermoedelijke plaats van consultatie, uur en dag van consultatie, welke pagina's je bezocht, enz. Die statistieken zijn volledig anoniem. We gebruiken ze om het surfgedrag van bezoekers te analyseren en de website te optimaliseren.

We hebben een verwerkersovereenkomst gesloten met Google en zorgen ervoor dat je gegevens niet verder gedeeld worden.

4.2 Cookies

4.2.1 Wat zijn cookies?

Cookies zijn kleine tekstbestanden die je computer opslaat als je een website gebruikt. Ze brengen onder meer informatie over je browsertype, besturingssysteem, geografische locatie en websitebezoek in kaart.

4.2.2 Welke cookies gebruiken we op deze site?

  • _ga, _gat en _gid: analyseren je websitebezoek via Google Analytics.

Deze cookies zijn anoniem en slaan geen persoonsgegevens van jou op.

4.2.3 Hoe kun je cookies uitschakelen?

Je kunt cookies uitschakelen of verwijderen, al zal onze website in dat geval misschien niet optimaal meer werken. Wil je de instellingen voor cookies toch aanpassen? Dan vind je hier instructies voor verschillende browsers:

5. Hoe beveiligen we je bezoek en gegevens?

Deze website wordt beveiligd op 3 niveaus:

  • Regelmatige automatische updates dichten eventuele softwarelekken en verbeteren de beveiliging van deze site.
  • SSL beveiligt je verbinding met deze site, zodat je gegevens niet onderschept kunnen worden door hackers.
  • De firewall filtert alle verkeer naar deze site en voorkomt zo malware en hacking. Vergelijk het met de virusscanner op je pc.

6. Welke rechten heb je?

Als bezoeker en gebruiker heb je rechten die betrekking hebben op je persoonsgegevens. Het zijn en blijven jouw gegevens.

Wil je een van die rechten inroepen? Stuur ons dan een mailtje via het contactformulier. We verwerken je aanvraag binnen 30 dagen nadat je je identiteit bewezen hebt.

6.1 Recht op informatie

Je hebt het recht om te weten welke persoonsgegevens we verwerken. Op deze website en in deze privacyverklaring doen we er alles aan om dat helder te maken. Heb je toch een vraag? Geef ons dan gerust een seintje.

6.2 Recht op inzage en rechtzetting

Je hebt het recht om alle persoonsgegevens die we van jou verwerkt hebben, in te kijken. Eventueel onjuiste of onvolledige persoonsgegevens kun je laten wijzigen of verwijderen.

6.3 Recht op beperking van verwerking

Je hebt het recht om de verwerking van je persoonsgegevens (tijdelijk) stop te zetten onder deze voorwaarden:

  • Tijdens de periode die we nodig hebben om de juistheid van je persoonsgegevens te controleren in geval van betwisting.
  • Tijdens de periode die we nodig hebben om de aanwezigheid van gronden voor het wissen van je persoonsgegevens te beoordelen.
  • Bij onrechtmatige gegevensverwerking, als je verzoekt om beperking van de verwerking i.p.v. het wissen van je persoonsgegevens.
  • Als we je persoonsgegevens niet meer nodig hebben voor de verwerkingsdoeleinden en jij ze nodig hebt voor een rechtsvordering.

6.4 Recht om toestemming in te trekken

Je hebt het recht om je op elk moment te verzetten tegen de verwerking van de persoonsgegevens waarvoor je eerder toestemming gaf.

6.5 Recht om je te verzetten tegen automatische besluitvorming

De persoonsgegevens die we via deze website verzamelen, worden niet gebruikt voor automatische besluitvorming.

6.6 Recht op overdraagbaarheid van persoonsgegevens

Als je je persoonsgegevens wilt overdragen naar een andere verwerker, dan bezorgen we je die graag in een leesbare vorm.

6.7 Recht om vergeten te worden

Je hebt het recht om je persoonsgegevens te laten verwijderen onder deze voorwaarden:

  • Als je persoonsgegevens niet langer nodig zijn voor de doeleinden waarvoor we ze oorspronkelijk verzameld hebben.
  • Als we je persoonsgegevens alleen verzameld hebben op basis van je toestemming.
  • Als je bezwaar maakt tegen de verwerking en er geen dwingende gronden voor de verwerking bestaan.
  • Als je persoonsgegevens onrechtmatig verwerkt werden.
  • Als je persoonsgegevens gewist moeten worden overeenkomstig een wettelijke verplichting.

6.8 Recht om klacht in te dienen

Ben je van mening dat we je persoonsgegevens onrechtmatig verwerkt hebben? Dan heb je het recht om een klacht in te dienen bij de Privacycommissie.

7. Wijzigbaarheid van deze privacyverklaring

Het is mogelijk dat deze privacyverklaring in de toekomst aangepast wordt. Raadpleeg ze daarom regelmatig. Deze privacyverklaring werd het laatst gewijzigd op 1 mei 2022.

8. Wijzigen van cookievoorkeuren

Trakteer hier

Enchanté vzw

Vlasgaardstraat 52
9000 Gent

Contactgegevens