Sint-Niklaas

Ook in Sint-Niklaas zwieren geëngageerde handelaars hun deuren voor je open en nodigen bezoekers uit elkaar te trakteren. Van de Grote Markt tot het Waasland Shoppingcentrum, hier zorgt men voor elkaar!

Aan alle Sint-Niklazenaren, enchanté!

Ook in jullie stad zijn er tal van hartelijke plekken waar je terecht kan voor een traktatie van een deugddoende koffie, lekker maal, een toiletbezoek,...

Hoe meer meer hartelijke plekken, hoe meer vreugd. Deel uitmaken van ons netwerk of als vrijwilliger of ambassadeur op pad? Geef een seintje op hartelijkeplekkensintniklaas@enchantevzw.be

Trekkersgroep Sint-Niklaas

 

Hartelijke Plekken Sint-Niklaas bestaat uit een kleine vrijwilligersploeg van geëngageerde burgers. We houden warme contacten met de betrokken handelaars en sociale organisaties en zetten in op meer bekendmaking bij de Sint-Niklazenaars.

Elk talent en iedereen met goesting en enthousiasme is nog welkom in onze groep!

We komen regelmatig samen bij Avansa Waas-en-Dender om ideeën en informatie uit te wisselen, de werking te versterken en afspraken te maken.

 

De trekkersgroep van Hartelijke Plekken Sint-Niklaas bestaat uit enkele actieve burgers met goesting om de wereld een beetje mooier te maken.

 

  • Marc Wyns: Mensen kansen geven en werken met talenten, dat zijn de dingen die mij energie geven. Ik wil mijn steentje bijdragen aan een solidaire samenleving.
  • Ingrid Vennens: Ik ben blij dat we Enchanté Hartelijke Plekken organiseren in St-Niklaas. Toen we de handelaars bezochten en hen voorstelden om bij het netwerk van Hartelijke Handelaars aan te sluiten hoorden we ook van hen hoe belangrijk het project is. Zij merken op dat er mensen uit de boot vallen. Mensen die op straat dwalen en nergens binnen durven. Met Enchanté Hartelijke Plekken stellen deze handelaars hun deuren open voor deze mensen. We maken samen van st-Niklaas een Hartelijke Stad!
  • Franciska: Ik vind Enchanté een fijn project omdat het mensen terug met elkaar in verbinding brengt, iets waar veel mensen met eender welke achtergrond veel nood aan hebben vandaag de dag.
  • Donny: Ik wil graag mensen helpen die het minder hebben. Zo heb ik het gevoel dat ik ook verandering te weeg kan brengen.
  • Christianne: Ik ben al 11 jaar met pensioen en doe veel vrijwilligerswerk, in De Notelaar, in Den Arenberg en nu bij Enchanté omdat ik dit een warm en prachtig initiatief vind.
  • Annick: Ik sluit mij aan als vrijwilliger bij Enchanté omdat dit een initiatief is dat mij nauw aan het hart ligt. Ik hou van mensen met de nadruk op álle mensen, zeker diegenen die het moeilijk hebben. Ik wens voor iedereen een gratis babbel, koffie en nog zoveel meer...
  • Veerle: Ik koos ervoor om deel te nemen als vrijwilliger aan Enchanté omdat je aan iedereen een aangename kennismaking kan wensen...dat kost niets. Het kan mensen samenbrengen ongeacht de bagage, het budget of de kansen op smakelijke plaatsen. Iedereen verdient een vleugje warmte.

 

Hartelijke Plekken Sint-Niklaas werd opgestart om op een laagdrempelige manier te werken aan een warmere stad. Kleine gebaren kunnen een groot verschil te maken, dat willen we aanmoedigen in Sint-Niklaas.

Hier gebeurt het

Op hartelijke plekken is iedereen welkom. Hier zorgen we voor elkaar. Want samen kunnen we de wereld aan.

Iedereen hoort erbij

Jong en oud, mensen met minder en meer kansen, de stille en de luide roepers. Hier mag iedereen er zijn.

Elkaar trakteren

Met een klein gebaar maak je een groot verschil. Hier geven we eentje extra zodat iedereen mee kan genieten.

Samen léven

Samen zorgen we voor elkaar en creëren we een samenleving die echt lééft. Want hier horen we allemaal thuis.

Onze hartelijke plekken in Sint-Niklaas

In Sint-Niklaas kan je verschillende uitgestelde diensten vinden. Van een kopje koffie tot een broodje, een koffiekoek, een warme maaltijd of een gezichtsbehandeling. Ook kan je op veel locaties gebruik maken van het toilet, gratis wifi of een babbeltje slaan. Welkom!

Doe een gift

Vul je gegevens in

Totaal: € 0,00

Gelieve minstens één optie aan te duiden

Trakteer hier iemand op een hartelijke plek!

Met Enchanté weet je het zeker: je bijdrage gaat volledig naar iemand die er écht deugd van heeft. Trakteren doe je in de hartelijke plekken zelf of hier online. 

Online trakteren

  1. kies waar en hoeveel je graag geeft
  2. wij bezorgen jouw bijdrage integraal aan de hartelijke plek
  3. iemand met wat minder geniet van jouw extraatje
Trakteer hier

Enchanté vzw

Vlasgaardstraat 52
9000 Gent