Hartelijke Plekken

Hier is iedereen welkom en zorgen we voor elkaar. Geëngageerde handelaars zwieren hun deuren voor je open en nodigen bezoekers uit elkaar te trakteren. Want eentje meer aan iemand met wat minder. Daar wordt iedereen gelukkig van!

Van harte geven doet leven, erbij horen doet wonderen.

Van een warme glimlach, een welgemeende koffie tot een vervullende maaltijd. Van een zorgeloze overnachting tot een bioscoopticket dat een nieuwe wereld opent. Trakteer iemand op een hartelijke plek.

Onze hartelijke plekken

Doe een gift

Vul je gegevens in

Totaal: € 0,00

Gelieve minstens één optie aan te duiden

Trakteer hier iemand op een hartelijke plek!

Met Enchanté weet je het zeker: je bijdrage gaat volledig naar iemand die er écht deugd van heeft. Trakteren doe je in de hartelijke plekken zelf of hier online. 

Online trakteren

  1. kies waar en hoeveel je graag geeft
  2. wij bezorgen jouw bijdrage integraal aan de hartelijke plek
  3. iemand met wat minder geniet van jouw extraatje

Gent

Hier gebeurt het sinds 2017! Gent is de geboortestad van Enchanté dankzij enkele sterk geëngageerde burgers en hun kompanen. Hartelijke handelaars, sociale werkers, ambassadeurs, vrijwilligers en burgers slaan de handen in elkaar om de wereld te trakteren op een hartelijke plek. 

Wil je op stap als ambassadeur of vrijwilliger? Ook een hartelijke plek worden? Geef een seintje aan Nele op 0495 62 98 77 of nele@enchantevzw.be of aan Miguel op 0472 31 02 10 of miguel@enchantevzw.be.

Kortrijk

Hé hartelijke Kortrijkzaan! Sinds oktober 2021 zijn we in jouw stad actief met Enchanté. In de Kortrijkse hartelijke plekken kan iedereen terecht voor een glas water, een kop koffie tot een haarknipbeurt. 

Ook je steentje bijdragen? Geef een seintje op hartelijkeplekkenkortrijk@enchantevzw.be.

Leuven

Aan alle Leuvenaren, enchanté! Ook in jullie stad zijn er tal van hartelijke plekken waar je terecht kan voor een traktatie van een deugddoende koffie, lekker maal, een toiletbezoek,...

Hoe meer hartelijke plekken, hoe meer vreugd. Deel uitmaken van ons netwerk of als vrijwilliger of ambassadeur op pad? Geef een seintje op hartelijkeplekkenleuven@enchantevzw.be.

Roeselare

Hé Roeselarenaars, ook in jullie stad gebeurt het! Hartelijke handelaars zwieren hun deuren open voor iedereen. Bezoekers bestellen eentje meer voor iemand met wat minder, of genieten zelf van een van de traktaties. Ga langs bij een van de hartelijke plekken en ontdek het zelf.

Wil je ook meewerken aan een stad waar iedereen erbij hoort? Geef een seintje op hartelijkeplekkenroeselare@enchantevzw.be.

Sint-Truiden

Welkom in de hartelijke plekken van Sint-Truiden! Hier hoort iedereen erbij, dus spring gerust eens binnen bij een hartelijke handelaar voor een welgemeende traktatie.

Wil je graag zelf de handen uit de mouwen steken? Hartelijke plek worden? Geef een seintje op hartelijkeplekkensinttruiden@enchantevzw.be.

 

Tienen

Enchanté! Sinds het najaar 2021 sluiten Tiense handelaars aan bij ons hartelijke netwerk. Hier is iedereen welkom. Wil je de hartelijke plekken van de stad ontdekken? Spring dan zeker eens binnen!

Zelf een hartelijke plek worden? Aan de slag als ambassadeur of vrijwilliger? Geef een seintje op hartelijkeplekkentienen@enchantevzw.be.

Veurne

Onze nieuwste West-Vlaamse Hartelijke Stad is Veurne.

Wil je graag zelf de handen uit de mouwen steken? Hartelijke plek worden? Geef een seintje op hartelijkeplekkenveurne@enchantevzw.be.

Sint-Niklaas

Onze allerlaatste toevoeging aan het lijstje Hartelijke Steden is Sint-Niklaas.

Wil je graag zelf de handen uit de mouwen steken? Hartelijke plek worden? Geef een seintje op hartelijkeplekkensintniklaas@enchantevzw.be.

Antwerpen

Ook Antwerpen is sinds 2023 een Hartelijke stad!

Wil je graag zelf de handen uit de mouwen steken? Hartelijke plek worden? Geef een seintje op hartelijkeplekkenantwerpen@enchantevzw.be

Brussel

Iedereen welkom in de hartelijke plekken van onze hoofdstad! Hier is het bevriende initiatief 'Hartelijke Handelaars / Commerçants du Coeur' in de weer om de situatie van mensen op straat te verzachten. Even het toilet gebruiken, een verkwikkende koffie, thee of soep, of iets eten. Op deze Brusselse plekken kan iedereen terecht.

Wil je deel uitmaken van dit hartelijke netwerk? Geef een seintje aan Charlotte op 0495 79 28 35.

.

Enchanté vzw

Vlasgaardstraat 52
9000 Gent