Welkom Dendermonde bij Brooddoosnodig

2024/10/01

Een interview met GO! Talent op de kick-off van Dendermonde

Alle nieuwsberichten

Op maandag 30 september werd in Dendermonde het startschot gegeven voor het project Brooddoosnodig. Het Huis van het Kind opende zijn deuren voor de deelnemende scholen, lokale schepenen, Tondeldoos vzw en onze lokale bondgenoot Wies Dierickx. Na een persmoment verzamelden we ons in een kring, waar elke school de kans kreeg om te delen hoe zij Brooddoosnodig op hun eigen manier gingen vormgeven. De plannen varieerden van fruitmomenten en soep op de middag tot ontbijthoekjes waar leerlingen 's ochtends even langs konden passeren.

Tijdens de kick-off spraken we met Sophie, die het project coördineert op GO!Talent in samenwerking met Sarah De Clippeleir en Lisa Putteman van Profo vzw. “Wij ondersteunen jongeren bij hun persoonlijke ontwikkeling en welzijn,” legt Sarah uit. “In het kader van Brooddoosnodig gaan we samen met de jongeren soep maken. Dit biedt hen niet alleen de kans om iets waardevols bij te dragen, maar ook om samen te werken en nieuwe vaardigheden te leren.”

Er zijn al verschillende jongeren die enthousiast hebben gereageerd op het project en samen met Lisa en Sarah de soep gaan maken. Ze gaven ook aan de leerlingenbegeleider dat, als jongeren het even moeilijk hebben en behoefte hebben aan een time-out, zij ook mogen komen helpen. Dit biedt hen de mogelijkheid om even de gedachten te verzetten en actief bij te dragen aan het project.

Na de herfstvakantie zal GO!Talent soep aanbieden aan alle 1200 leerlingen. De soep wordt uitgedeeld in de eerste pauze, aangezien de jongeren de school tijdens de middag verlaten, met uitzondering van de OKAN-klassen, waar de soep op de middag zal worden uitgedeeld, omdat zij op school blijven.

Daarnaast is de school actief op zoek gegaan naar lokale handelaars die ingrediënten voor de soep willen en kunnen voorzien. Zo botsten ze op Kimco die gratis groenten gaan leveren aan de school voor in de soep. Daarbovenop zal de school ook voedseloverschotten ontvangen van twee Delhaize-winkels in de buurt. Met deze steun gaat het team aan de slag om Brooddoosnodig succesvol uit te rollen in GO!Talent. Nu moet alleen nog de logistiek verder worden uitgewerkt; de mixer is in ieder geval al op school aanwezig.

Wij werden alvast uitgenodigd om na de herfstvakantie eens mee te draaien. Tot dan!

Trakteer hier

Enchanté vzw

Vlasgaardstraat 52
9000 Gent