Belgisch Kampioenschap Brooddoos varen

Op 20 december organiseren de studenten communicatie en event management van de HoWest in samenwerking met Enchanté VZW, het Belgisch Kampioenschap Brooddoos Varen in zwembad De Strop in Gent. Dit evenement is georganiseerd in het kader van de Warmste Week. Gentse lagere scholen worden uitgedaagd om de strijd tegen elkaar aan te gaan. Alle scholen die de uitdaging willen aangaan, mogen gratis deelnemen aan het BK.

Deze Gentse lagere scholen gaan reeds de strijd tegen elkaar aan

  • De Klim
  • Boomgaard
  • Sint-Lievenscollege
  • Balans

 

In totaal mag elke klas tot 3 brooddoosboten insturen. Die 3 boten doen mee aan de eerste race. Dit is het moment om de boten uit te testen.

 Doet hij het goed? Blijft hij mooi op koers? Of is het toch de pechvogel van de dag? Elke klas mag 1 van hun beste boten uitkiezen om deel te nemen aan de finale race. Daar wordt gestreden voor de hoofdprijs.

Hoe laten de kinderen die boten nu juist snel varen?

Hiervoor mag elke klas één afgevaardigde insturen.  Is dit de beste zwemmer of de gelukkige die het langste strookje trok? Dat laten we aan jullie over.

De gekozen leerling mag plaatsnemenop schepen gemaakt van zwemnoodles. Via zwemvliezen stuurt hij of zij de boten van de klas in de juiste richting. Helaas mag hij of zij de boten niet aanraken en andere bootjes laten zinken. De stoere matroos die de golven zal trotseren mag zeker zijn zwemoutfit niet vergeten.

Het Belgisch Kampioenschap in de kijker

Tijdens het Belgisch Kampioenschap Brooddoos Varen zal Ketnet aanwezig zijn voor een reportage te maken. Dit naar aanloop van hun programma dat ze maken voor de Warmste Week. Andere animatie tijdens het evenement zelf is ook voorzien. Zo geeft Burgemeester Mathias De Clerq zelf het startschot van het allereerste BK.

Heb je zelf als Gentse lagere school zin om deel te nemen? Of heb je misschien toch nog enkele vragen? Stuur dan gerust een mailtje naar brooddoosvaren@enchantevzw.be 

Speciale dank aan onderstaande partners

Enchanté vzw

Vlasgaardstraat 52
9000 Gent