Deelnemen

Wil je er mee voor zorgen dat onze samenleving echt lééft? Dan ben je hier op de juiste plek. Samen zorgen we dat iedereen erbij hoort. Mensen met minder en meer kansen, kinderen zonder en met gevulde brooddoos,... kortom, iedereen! Hoe wil jij jouw steentje bijdragen?

School

Wil je ook de strijd tegen honger in jouw school aangaan? Sluit je aan bij ons netwerk van hartelijke scholen. Met het project Brooddoosnodigondersteunen we scholen om ouders, familie, buren en leerkrachten, lokale handelaars en sociale organisaties te engageren. Zo maakt iedereen samen met een klein gebaar een groot verschil. Samen zorgen we voor een gezonde maaltijd voor élke leerling.  

Burger

Iedereen kan het verschil maken voor iemand in een kwetsbare situatie. Dat kan gaan van een oprechte welkom en welgemeende glimlach, koffie of voedzame lunch, tot als vrijwilliger aan de slag gaan. Wat je ook doet, het doet goed!

  • Trakteer iemand op een hartelijke plek ter plaatse of hier online.
  • Vul een brooddoos van een leerling die het nodig heeft.
  • Wijs de weg aan iemand die even de weg kwijt is. Ken je iemand in een kwetsbaardere situatie? Geef ons een seintje en onze sociale partners helpen van harte.
  • Word vrijwilliger. Je leest er verder op deze pagina meer over.
  • Kom naar onze evenementen, leer nieuwe zielen kennen en inspireer je hart. Je vindt ze op de Facebookpagina van Hartelijke Plekken en Brooddoosnodig.
  • Sharing is caring. Heb je ideeën hoe we ons sociaal netwerk kunnen versterken? Laat het ons weten!

Handelaar

Ben je een handelaar met een groot hart? Vind je dat iedereen recht heeft op een hartelijke plek? Zwier je deuren open en ... verwelkom mensen op jouw hartelijke plek. Enchanté! Je kiest zelf welke hartelijke diensten je aanbiedt, wij zorgen voor de juiste ondersteuning zodat iedereen er gelukkig van wordt. 

Ambassadeur

Heb je zelf ervaren hoe belangrijk een hartelijk vangnet is? En wil je nu ook graag mensen met een kwetsbare achtergrond wegwijs maken? Wij geloven in de unieke kracht van ervaring om onze organisatie te versterken. We nodigen je van harte uit Enchanté-ambassadeur te worden en zo de brug te slagen in de wirwar van mensen, sociale diensten en organisaties.

Sociaal werker

Wil je graag aan de slag als hulpverlener, straathoekwerker, wooncoach, buurtwerker, psycholoog, socio-cultureel werker, … om een wereld te creëren waarin solidariteit en menselijkheid centraal staan? Waar wie het moeilijk heeft weer aansluiting kan vinden op plaatsen waar de samenleving lééft? Enchanté! Jouw grote en kleine daden maken het verschil voor mensen in een kwetsbare situatie. Interesse? 

Vrijwilliger

Een samenleving werkt pas écht als iedereen erbij hoort. En daar kan jij als vrijwilliger aan meewerken! Je kiest zelf hoe ver je daarin wilt gaan. Eén ding is zeker: iets goeds doen, voelt goed, thank yourself later :-)

  • Hartelijke wijktrekker: creëer samen met andere vrijwilligers, scholen, handelaars, ambassadeurs en sociale partners een wijk waarin we elkaar trakteren op een hartelijke plek. 
  • Verhalenverteller met hart en ziel: speur met jouw pen of camera naar hartverwarmende verhalen van handelaars, scholen, burgers, hulpverleners, stadsmedewerkers,... en vertel ze samen met Enchanté aan de wereld. 
  • Present met jouw talent: ben je een communicatietalent, boekhoudbelofte of paardenfluisteraar? Deel ons je gulle talent.
  • Hartelijke helper met regelmaat zonder klok: steek de handen uit de mouwen op je eigen tempo en op zelfgekozen momenten. 
Trakteer hier

Enchanté vzw

Vlasgaardstraat 52
9000 Gent