Roeselare

Ook in Roeselare zwieren geëngageerde handelaars hun deuren voor je open en nodigen bezoekers uit elkaar te trakteren. Van de Brouwerij Rodenbach tot De Munt, hier zorgt men voor elkaar!

Aan alle Roeselarenaars, enchanté!

Ook in jullie stad zijn er tal van hartelijke plekken waar je terecht kan voor een traktatie van een deugddoende koffie, lekker maal, een toiletbezoek,...

Hoe meer meer hartelijke plekken, hoe meer vreugd. Deel uitmaken van ons netwerk of als vrijwilliger of ambassadeur op pad? Geef een seintje op hartelijkeplekkenroeselare@enchantevzw.be

Trekkersgroep Roeselare

 

Hartelijke Plekken Roeselare bestaat uit een kleine trekkersgroep van geëngageerde burgers die zich vrijwillig inzetten. We zetten in op contacten met de handelaars, de sociale organisaties en meer bekendmaking bij de Roeselarenaars.

Elk talent en iedereen met goesting is nog welkom in onze groep: een leutige hartelijke bende die zich engageren voor een warmere stad. Onze vrijwilligers denken mee na hoe Roeselare hartelijker te maken en worden ingezet tijdens de Sleep Out, Warmste Kersttafel en de bedeling van plannetjes en bonnetjes.

 

De trekkersgroep van Hartelijke Plekken bestaat uit:

 

  • Mira: 'Een gedreven groepswerker die graag meewerkt aan een rechtvaardige en warme samenleving. Omdat iedereen recht heeft op een menswaardig bestaan en gelijke kansen moet krijgen.'
  • Sarah: Als voorvechter van de opwarming van het leefklimaat, steekt Sarah vrijwillig een hart onder de riem van Hartelijke Plekken Roeselare.  
  • Silke: "Een keten is maar zo sterk als haar zwakste schakel"... Ervan overtuigd dat Burgerinitiatieven zoals Enchanté Hartelijke Plekken een verschil maken voor wie - hoe dan ook - aan de rand van de samenleving beland is. Kleine gebaren doen ertoe (en zijn krachtiger dan men soms denkt)!
  • Nele: een gedreven straathoekwerker die het positieve blijft zien in de mensen. Dit project kan een verschil maken.  'Iedereen is van de wereld, en de wereld is van iedereen'.
  • Yannick: Solidariteit en warmte voor elkaar kunnen wonderen verrichten. Op momenten dat het eens tegenzit, maar evengoed wanneer je het gevoel hebt dat je niet toekomt aan veel ontspanning in je drive om het maximum uit je potentieel te halen. Een luisterend oor of een tasje koffie met een glimlach maken dan een wereld van verschil, en daarom zet ik mij met alle plezier volop in voor Hartelijke Plekken! 
  • Thomas: Coördinator ontmoeting met het hart op de tong die dagdagelijks verwonderd is door de sterkte van mensen.
  • Tom: Straathoekwerker met het hart op de juiste plekke.

 

Toen de straathoekwerkers op bezoek waren in Gent werd het toenmalige netwerk Enchanté voorgesteld in de Vooruit. Als straathoekwerkers vonden wij het zeer hartverwarmend dat kwetsbare groepen ook welkom zijn bij handelaars waar ze voordien misschien niet gingen durven binnengaan.

Hier gebeurt het

Op hartelijke plekken is iedereen welkom. Hier zorgen we voor elkaar. Want samen kunnen we de wereld aan.

Iedereen hoort erbij

Jong en oud, mensen met minder en meer kansen, de stille en de luide roepers. Hier mag iedereen er zijn.

Elkaar trakteren

Met een klein gebaar maak je een groot verschil. Hier geven we eentje extra zodat iedereen mee kan genieten.

Samen léven

Samen zorgen we voor elkaar en creëren we een samenleving die echt lééft. Want hier horen we allemaal thuis.

Onze hartelijke plekken in Roeselare

Koffie, soep, frisdranken, belegde broodjes, frietjes, pretzel, een heerlijke lunch, een stuk chocolade of lekkere koffiekoek een barbier waar je haar en baard kan knippen,…

 

Doe een gift

Vul je gegevens in

Totaal: € 0,00

Gelieve minstens één optie aan te duiden

Trakteer hier iemand op een hartelijke plek!

Met Enchanté weet je het zeker: je bijdrage gaat volledig naar iemand die er écht deugd van heeft. Trakteren doe je in de hartelijke plekken zelf of hier online. 

Online trakteren

  1. kies waar en hoeveel je graag geeft
  2. wij bezorgen jouw bijdrage integraal aan de hartelijke plek
  3. iemand met wat minder geniet van jouw extraatje
Trakteer hier

Enchanté vzw

Vlasgaardstraat 52
9000 Gent