Hartelijke handelaars gezocht!

screen_shot_2018_03_28_at_10_06_16
gepubliceerd op 28/03/2018
              
Ben jij een handelaar met een warm hart? Is jouw zaak een plek waar echt iedereen terecht kan, of is dat waar je toch alvast van droomt?  Enchanté, wij verwelkomen je graag in ons netwerk!


Wat is Enchanté?

Enchanté is een netwerk van hartelijke handelaars die kleine diensten aanbieden aan wie hier nood aan heeft. Een glas water, een plek om een rugzak te zetten of zelfs een kop koffie of een haarknipbeurt, het kan allemaal.

Deelnemende handelszaken zijn te herkennen door ons sympathieke logo op het raam. Onder dit logo hangen pictogrammen die tonen welke diensten aangeboden worden en binnen welke tijdstippen of onder welke voorwaarden.

Deelnemende handelszaken worden ook gecommuniceerd op een Enchanté-stadsplan dat via onze sociale partners en ambassadeurs bij de juiste mensen terecht komt.

Hiermee wil Enchanté bouwen aan een stad vol warme plekken waar iedereen welkom is. Zo’n klein gebaar kan het verschil maken, toch?

2


Welke diensten kan mijn zaak aanbieden?

Als deelnemende handelszaak van Enchanté is het volledig jouw keuze welke diensten je aanbiedt en op welke manier je dit doet!


Solidaire diensten

Je engagement kan zich beperken tot enkele basisdiensten, zoals een toilet ter beschikking stellen of een glas water of babbel aanbieden. Het kan ook een stap verder gaan zoals een plek om een rugzak te zetten, een gratis knipbeurt, maaltijd of het gebruik van de microgolfoven. Raadpleeg de lijst van bestaande diensten hier.

4

Uitgestelde waren

Naast de basisdiensten kan je ook het systeem van “uitgestelde waren" voorzien in je zaak. Zoals een uitgestelde koffie, frisdrank, soep of lunch. 

Op deze manier geef je je klanten de kans om rechtstreeks solidair te zijn tijdens hun bezoek in je zaak én kan je wat meer doen voor iemand die het nodig heeft. Lees meer over uitgestelde producten.


 

 
Hoe kan ik mij aansluiten bij het netwerk? 


Wil je graag aansluiten bij Enchanté? Meld je dan even aan via ons intake-formulier. Iemand van ons team komt bij je langs voor een kennismaking zodat je geïnformeerd van start kunt gaan met de nodige ondersteuning. Bel of mail ons ook gerust met vragen (0485512350 of info@enchantevzw.be).

 

Groeten, het Enchanté-team, HombléFaja LobiLokaalFallen AngelsVooruitLimerickHotel CarltonKapper RamiCafé CongéDe RoosDermpatPaparazziOhne, PROOFPalenqueKaffie is KaffieHandelsbeursKwaféLekker Gec ... en jouw zaak binnenkort? 

 

 

Enchanté vzw

info@enchantevzw.be