FEAR IS A FUNNY THING

36471247_2137529456275168_4684669225162244096_n_1
gepubliceerd op 03/07/2018

FEAR AS A BRAND - LICENSE 

Angst is het grootste kenmerk, maar ook het beste product van deze tijd, dixit Peter Puype: “FEAR IS THE NEW HYPE”. Of voor jou toch eerder een “funny thing”? Het debat is bij deze geopend! 

Project ‘LICENSE’ van Gents kunstenaar Peter Puype schept verwarring omdat het met zeer directe teksten de toeschouwer manipuleert. Door de boodschappen in uit de context gerukte reclamezuilen te plaatsen, wordt die psychologische manipulatie alleen maar sterker. De strakke vormgeving doet dan weer denken aan propagandacampagnes die ons elke dag prikkelen. Een verwijzing naar de hedendaagse samenleving die ons constant angsten opdringt.

BESTEL EEN 'FEAR IS A FUNNY THING' POSTER EN STEUN 'EEN HOTELBED OP DOKTERSVOORSCHRIFT'

Jouw vrije bijdrage voor de aanschaf van deze unieke poster gaat integraal naar ons beddenproject; samen met lokale ho(s)tels wil Enchanté beschikbare kamers inzetten om daklozen te laten herstellen die ziek zijn of net uit een ziekenhuis zijn ontslagen. Vaak belanden daklozen na een operatie of tijdens een acute ziekte gewoon op straat. Met de opbrengst van de posterverkoop hopen we samen met Gent Jazz Festival, initiatiefnemer van deze actie, dit project een flinke duw in de rug geven.

Stel je voor, je hebt een griep of keelontsteking en 39 graden koorts. Op zo’n moment blijft iedereen thuis, in bed of in de zetel onder een dekentje. Voor daklozen is deze optie er niet. Zij kunnen in het beste geval in de nachtopvang de nacht doorbrengen, maar die zekerheid is er nooit en om 9u dien je alweer de straat op te gaan. Ook ziekenhuizen hebben een beleid om mensen zo snel mogelijk weer naar huis te laten gaan na een ingreep. Maar wat als dat huis er niet is en er is nog een periode van rust en revalidatie nodig? 

 
 
 
 

Hoe kan ik deze poster bestellen

Gent Jazz Festival, initiatiefnemer van deze samenwerking, slaat de handen in elkaar met Puype om LICENSE te presenteren tijdens de festivalperiode van 29/06 tot 08/07. Je kan de poster op de weide verkrijgen. 

Uiteraard kan je deze ook gewoon bij ons bestellen

A2 formaat en uitstekende papierkwaliteit! 
 

Enchanté vzw

info@enchantevzw.be