Deelnemen als Burger

IMG_20190410_WA0018

Iedereen kan als inwoner van onze stad iets betekenen voor wie het moeilijker heeft. Ontdek hieronder vijf manieren waarop jij jezelf tot hartelijke burger kan omdopen.


1. Schenk iemand een uitgestelde consumptie

Voor velen onder ons is iets kleins eten of drinken op café een van de normaalste zaken ter wereld. Toch heeft niet iedereen de mogelijkheid dit te doen. Gelukkig kan jij daar verandering in brengen.

In de handelszaak:  Bij heel wat van onze handelaars kan jij een extra consumptie betalen, die onze handelaar op een "uitgesteld" tijdstip wegschenkt aan wie er nood aan heeft. Op deze manier schenk je een behoeftige niet alleen een koffie, maar ook een moment van warmte, geluk en solidariteit. Lees meer over uitgestelde consumpties en de deelnemende handelszaken in jouw buurt. 

Trakteer gewoon  online: In het Enchanté café kan je online iets kopen voor een ander. 

2. Wijs mensen de weg 

Wij willen zo veel mogelijk mensen de weg wijzen. Ken je mensen die onze hulp goed kunnen gebruiken? Aarzel dan niet om hen op de hoogte te brengen van het Enchanté-initiatief. Of je de boodschap nu mondeling verspreidt, of je loopt met enkele stadsplannetjes op zak om uit te delen, alle hulp is welkom! 

Stadsplannetjes zijn verkrijgbaar per stad. Bekijk de pagina van jouw stad. 

3. Werk mee als vrijwilliger

Als vrijwilliger bij Enchanté bepaal je volledig zelf je engagement. Je kan voor veel verschillende zaken ingeschakeld worden. Meehelpen op evenementen, nieuwe handelaars rekruteren en het project in je eigen wijk opvolgen, veel is mogelijk. Wil je deel uitmaken van onze werking? Geef je dan op als vrijwilliger!

Stuur een mailtje naar de contactpersonen van de stad waarin je vrijwilligerswerk wil doen. 

Lees hier meer. 

4. Kom naar onze evenementen

Verruim je netwerk en je blik op de stad tijdens onze evenementen. De activiteiten gaan van informatieve en ontspannende kroegentochten naar een educatief quiz-debatgesprek over armoede, het sociaal werkveld en andere maatschappelijke thema’s. Je kan er kennis maken met onze ambassadeurs, vrijwilligers, gebruikers, buurtbewoners en geïnteresseerden. Kom gerust eens langs, hoe meer zielen, hoe meer vreugde! 


Om op de hoogte te blijven evenementen, bekijk dan de  Facebookpagina van elke stad. 

5. Sharing is caring

Zie je ruimte voor verbetering in ons initiatief en heb je eventueel suggesties om dit in te vullen? Heb je toffe ideeën voor activiteiten? Ken je sympathieke handelszaken? Wij horen je graag! Een sociaal netwerk uitbouwen lukt immers niet alleen.

Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuwe ideeën om ons project en de werking ervan te optimaliseren. We nodigen alle burgers uit om mee verrassende ideeën uit de mouw te schudden. 

 


Enchanté vzw

info@enchantevzw.be