Deelnemen in Gent

Schermafbeelding_2019_09_05_om_15_17_51
Op 20 december verzamelen we om 21u op het Sint-Pietersplein te Gent met een slaapzak, matje en veeeeeeel dikke truien. Jij zorgt dat je het warm genoeg hebt, wij zorgen voor een hartverwarmende avond.  Voor jouw nacht in de kou laat je je sponsoren door familie, vrienden en of collega’s. Het geld dat je inzamelt zal integraal gaan naar het netwerk van hartelijke handelaars.


Schrijf je in als moedige slaper. Zodra wij je inschrijving ontvangen hebben sturen we jou meer praktische details over de avond zelf en geven we je tips & trucs voor een succesvolle sponsorcampagne via de Warmste Week. 


 Programma


  • 21u Welkom! We maken gezamenlijk ons bed aan de voet van de Sint-Pieterskerk. Wij zorgen voor een isolerende ondergrond en zeil tegen eventuele licht neerslag. Informatie over wat jij precies meebrengt sturen we je door zodra je bent ingeschreven. 

  • 22u We nestelen ons in onze slaapzak voor de verhalen van de vertellers van Compagnie Collage, getuigenissen van mensen die zelf op straat geleefd hebben en het muzikale talent van o.a. Arne Vanhaecke. Dit alles met een warme kop thee in de hand, in intiem gezellige sfeer. 

  • 00u Om middernacht respecteren we de nachtrust van wie wil slapen alsook van de buren. Neem gerust een zaklamp en boek mee voor als je de slaap niet meteen kan vatten. 

  • 07u (zaterdag 21/12) We zingen je wakker voor een koffietje en een koffiekoek alvorens je thuis je tenen gaat ontdooien. 

Sioen komt af! Nederland, China, Zuid-Afrika, ... Sioen reist nogal wat af met verschillende muzikale projecten. Op 20 december is hij echter in home town Gent te vinden en ja 't zal wel zijn op't Sint-Pietersplein! 

Foto door Nick ProotCollage vzw gelooft sterk in de “verhaalbaarheid der dingen’ en stelt als doel om te creëren, bruggen te bouwen en ondersteuning te bieden, mensen samen te brengen en een publiek te verwonderen. Collage vzw vertrekt vanuit de idee dat iedereen een verhaal in zich heeft.  Elk leven is een verhaal, elk verhaal brengt iets tot leven.Arne Vanhaecke brengt Nederlandstalige liedjes die doen dromen. Eva De Roovere omschreef zijn nummers als “kleine liedjes met grootse teksten, poëtisch in al hun onnozelheid.” Na zijn debuutplaat “Vlinders en een maagzweer” werkte hij als tv-presentator, radio-dj, hij vlogde Australië rond met zijn gitaar, en hij begon met de momentenplukkerpodcast. Nu is hij terug met nieuw Nederlandstalig werk, en speelt hij overal waar momenten te plukken zijn.Praktisch 

Wanneer? 

Vrijdag 20 december om 21u tot zaterdag 21 december 9u. 

Waar?

Aan de voet van de Sint-Pieterskerk, Sint-Pietersplein 9000 Gent

Faciliteiten

Toilet en een verwarmde noodruimte zijn voorzien. Wij verzorgen warme dranken en ontbijt. Er zal een isolerende ondergrond zijn waarop je je matje kan leggen.

Wat breng ik mee? 

Hoe je je het best wapent tegen de kou, welke spullen je best meebrengt en wat je beter thuis laat vertellen we je tot in detail zodra je je hebt ingeschreven.  

Nog vragen of opmerkingen? Contacteer ons op info@enchantevzw.be/ 0472890855 

 Voel je ook steeds vrij om vrienden, familie of collega’s aan te sporen mee te slapen, te sponsoren of zelf een Sleep Out te organiseren.  

Waarom deelnemen 


Precieze cijfers over het aantal daklozen in Gent zijn er niet, afhankelijk wie je het vraagt zijn er tussen de 200 en de 1000 (t)huisloze Gentenaars onder wie een behoorlijk aantal gezinnen met kinderen. Net als de cijfers, zijn de verhalen achter deze mensen alles behalve exacte wetenschap. Er zijn vele vormen van dakloosheid, vele redenen voor het waarom iemand op straat terecht komt. Wat we wel kunnen veralgemenen is dat gebrek aan de warmte en geborgenheid van een (t)huis voor niemand een plezierige ervaring is. 

Enchanté zet zich in voor de meest kwetsbare mensen in onze samenleving. Enchanté is een netwerk van hartelijke handelaars & burgers die kleine diensten aanbieden aan zij die hier nood aan hebben. Van een glas water tot een kop koffie, van een knipbeurt bij de kapper tot een plek om even uit te rusten. Enchanté wil drempels verlagen, sociale muren slopen en van de stad een thuis maken voor iedereen. 

Jouw geld gaat integraal naar het uitbreiden en onderhouden van het netwerk van hartelijke handelaars en burgers. Het stelt ons in staat stadsplannen te drukken om mensen uit te nodigen het netwerk te gebruiken, evenement te organiseren waarbij ontmoeting en verhalen centraal staan en mensen op pad te sturen om steeds de link tussen handelaars, sociale sector, burgers, mensen in kwetsbare posities en de stad te leggen.   

“Het zit hem in simpele dingen, zoals een kop koffie. Mensen in problemen hebben vooral behoefte aan plekken waar ze mens kunnen zijn onder de mensen. Er zijn voorzieningen voor daklozen of mensen met psychische problemen. Maar dan zitten daklozen onder de daklozen. Door Enchanté zitten ze waar iedereen zit.
- Natacha, gebruiker van het netwerk -

Enchanté vzw

info@enchantevzw.be