Onze hartelijke adviseurs

Adviseurs
Deze hartelijke zielen adviseren ons op heel verschillende vlakken: van de lokale overheid tot management en teamplay. Ze zijn oprecht betrokken met onze organisatie en steunen ons door dik en dun. Leer ze hier kennen!

Dany Dewulf

Dany Dewulf staat Enchanté bij op vlak van de werking van de (lokale) overheid en deelt zijn ervaringen en inzichten over steden en gemeenten. Hij leert ons hoe we het best de dynamische driehoek tussen overheid, markt en burgers kunnen vormen. Hij draaide lang mee op de werkvloer van productiebedrijven zodat hij informatica-oplossingen kon bieden die tegemoet kwamen aan de noden en wensen van de medewerkers in die bedrijven. Later hertekende hij binnen de Vlaamse overheid ook werkprocessen, op zoek naar wat mensen blijk maakt op de werkvloer. De laatste jaren was Dany projectsponsor van diverse community-building projecten met middelen van Minister Vandeurzen. Momenteel werkt Dany al twee jaar en half voor de VVSG (Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten), als stafmedewerker Inclusie en Vermaatschappelijking van zorg.  Daarnaast is hij al meer dan twintig jaar ervaringsdeskundige op vlak van autisme en psychische kwetsbaarheid. Dit droeg in grote mate bij tot de man die hij vandaag is. Danny's levensmissie: er zijn, zodat we in relatie tot elkaar kunnen worden, wie we in ons DNA reeds zijn. Dat geldt in het bijzonder voor mensen met een kwetsbaarheid en/ of in een maatschappelijk kwetsbare positie.


Dirk De Corte

Dirk ondersteunt Enchanté door middel van advies en coaching binnen strategie, management, teamplay en de socio-culturele sector. Hij woont in Gent, is een fervente voetbalfan en trotse vader van drie kinderen. Hij heeft een diploma Engelse taal en literatuur en deed theaterstudies. Doorheen zijn carrière ontwikkelde hij heel wat vaardigheden in verschillende sectoren. Nu bundelt hij zijn kennis en inzichten om Enchanté als adviseur bij te staan. 

Dirk heeft veertien jaar ervaring in internationaal bankieren. Daarna verdiepte hij zich in de kunstwereld. In 1988 richtte hij mee Theater de WAANzin op, waar hij nog steeds actief bij betrokken is. In de late jaren ’90 ontving zijn gezelschap de titel ‘Culturele Ambassadeur van Vlaanderen’. Gedurende zeven jaar was hij ook directeur bij NTGent, een stadstheater opgericht in 1965. Verder was hij veertien jaar lang freelancejournalist bij de VRT. 

Ondanks zijn druk werkverleden zit Dirk de dag van vandaag nog steeds niet stil. Naast zijn carrière als professor cultuurmanagement aan de universiteit van Antwerpen, heeft hij ook een eigen managementbureau genaamd Improvement. Hij engageert zich als gastspreker binnen meerdere onderwerpen en zit nog in verschillende raden van bestuur. 

Koen De Clercq

Koen is onze redder in nood als het aankomt op boekhouding en financiële begeleiding. Koen studeerde af in de accountancy-fiscaliteit en behaalde later de titels ‘extern accountant’ en ‘belastingconsulent’. Koen betrad de accountancywereld na zijn eerste job in een corporate-finance bedrijf waar hij zich onder andere bezighield met bedrijfsovernames en leningen. In de periode nadien werkte hij jarenlang voor een groot, internationaal bedrijf, om dan uiteindelijk Respons Accountants over te nemen met zijn vennoot, Jan Hellinckx. Vandaag maken ze hun ervaringen in en met grote bedrijven lokaal toegankelijk voor ondernemers en organisaties. Maar Koen is méér dan een cijferman. Los van zijn werkervaring en Enchanté engageert Koen zich ook nog als lid van een lobbygroep rond armoedebestrijding in Europa. Daarnaast kunnen ook literatuur en schrijven hem bekoren en droomt hij als muziekfan af en toe nog eens van de vervlogen tijden met zijn eigen folkband. 

Enchanté vzw

info@enchantevzw.be