De Langste kersttafel 2022 werd opnieuw een hartverwarmend evenement

2023/01/03

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde Hartelijke plekken ‘De Langste Kersttafel’. Een evenement door en voor burgers, waarbij samenbrengen en verbinden centraal staat. Niet enkel mensen die zich eenzaam voelen, maar ook mensen die het minder makkelijk kunnen betalen of gewoon graag in grote groep willen genieten van een lekker kerstdiner.

Alle nieuwsberichten

En die inclusieve boodschap werd gesmaakt, want voor deze editie van De Langste Kersttafel schoven niet minder dan 138 deelnemers hun stoeltje bij aan de Langste Kersttafel.

De afgelopen 2 coronajaren was het een stuk minder evident om iedereen samen te brengen. Een corona-proof versie werd georganiseerd, maar een deel van de samenhorigheid die bij dit evenement hoorde ging toch wat verloren. Deze kerst was De Langste Kersttafel weer terug in volle glorie, mensen verbinden gaat nu eenmaal beter wanneer je elkaar kan zien en vastnemen. En dat was te merken.

Het Balenmagazijn te Gent opende zijn deuren voor deze 3de editie. De vrijwilligers van Kookploeg Solidair zorgden voor heerlijke aperitiefhapjes. De koks van het Balenmagazijn zorgden onder leiding van Sien Vleeshouwers, samen met heel wat vrijwilligers voor een lekkere kerstmaaltijd. Niets van dit alles was mogelijk geweest zonder de sponsoring van onder andere Culinor, Boon, Be Vegan, Madam Bakster, VOG Gent, Ava, Suprabazar, … Maar vooral ook niet zonder de talrijke opkomst van vrijwilligers. Nog nooit kregen we zo veel aanvragen. Maar liefst meer dan 40 vrijwilligers brachten met plezier hun kerstavond bij ons door. En we moesten zelf mensen teleur stellen omdat er meer vraag dan nood was. Maar geen zorgen dat schept dan weer mogelijkheden om volgend jaar misschien wat uit te breiden…

De sfeer tijdens het 3 gangen menu was open en je kon de kerstsfeer proeven, en natuurlijk ook de heerlijke maaltijd die door de vrijwilligers werd verzorgd. Regelmatig eens van tafel wisselen en een praatje doen met een onbekende, dat is ook kerst. O ja, er waren ook enkele leuke cadeautjes. Na afloop was iedereen het erover eens, dit is een traditie om niet meer los te laten.

Via deze weg willen we graag alle aanwezigen bedanken die meehielpen om ook van deze editie er ééntje te maken die niet snel vergeten zal worden. Zowel de gulle bijdrages, de vele vrijwilligers als de enthousiaste deelnemers waren onontbeerlijk om van editie 2022 een groot succes te maken. Als alles volgens plan verloopt reserveren we graag al een plekje in jullie agenda op 24 december 2023.

Enchanté vzw

Vlasgaardstraat 52
9000 Gent