Enchanté zoekt ambassadeurs.

27072334_10214784811111397_282227462184732013_n
gepubliceerd op 04/02/2018

Om ons netwerk mee op te bouwen in Stad Gent en de organisatie te vertegenwoordigen zijn we op zoek naar ambassadeurs.

 

Wie kan ambassadeur worden? 

Iedereen die ons vanuit zijn of haar levenservaring en -kennis kan helpen bruggen te bouwen tussen de verschillende personen en groepen binnen Enchanté.

 We zijn op zoek naar mensen die zich in een kwetsbare positie bevinden of bevonden hebben en dus hun weg in de wirwar van mensen, sociale diensten en organisaties goed kennen. Dit kan gaan over dakloosheid, een verslavingsproblematiek of een opname in de psychiatrie, eenzaamheid, armoede of een achtergrond als vluchteling om er zo een paar te noemen.  

Wij geloven in de kracht van ervaring en zoeken naar mensen die onze organisatie op dat vlak kunnen versterken!


Wat doet een ambassadeur

De ambassadeur informeert en begeleidt mensen waarvan hij of zij denkt of weet dat ze baat hebben bij betrokkenheid bij Enchanté. De ambassadeur informeert mensen, nodigt hen uit en begeleid hen naar ons netwerk van vriendelijke handelaars, naar onze activiteiten of naar partners.  

 

De ambassadeur neemt een brugfunctie op tussen Enchanté, de handelaars, sociale partners en Gentenaars. Vanuit zijn of haar expertise kan de ambassadeur bemiddelen tussen de verschillende groepen en groepen samenbrengen door mee activiteiten te organiseren.

We willen ambassadeurs ook graag uitnodigen te vertellen over hun ervaringen. Dit kan op onze activiteiten, op onze blog of via andere media of binnen bepaalde diensten of organisatie. Zo willen we clichés te lijf gaan en meer sociale muurtjes slopen.


Engagement

Het is aan de ambassadeur om te beslissen welk engagement hij of zij opneemt. Ben je geïnteresseerd? Contacteer ons, dan bekijken we dit samen. We bieden ondersteuning in jouw werk als ambassadeur door met jou in contact te blijven, jou aan mensen voor te stellen met wie je kan samenwerken en jou van alle nodige informatie en materiaal te voorzien.


Wil je kennis maken? 

Neem contact op en wij laten je snel iets weten! Of kom gewoon naar onze maandelijkse ambassadeursvergadering. 


Wil je kennis maken? 

Elke eerste donderdag van de maand komen wij om 16u samen in het buurtcentrum Muide-Meulestede-Afrikalaan, Patrijsstraat 10

Wat steken wij dan uit? Samen van ideeën, ervaringen en plannen wisselen en daarna een huisgemaakte maaltijd! Aanwezigheid even bevestigen via info@enchantevzw.be. 

 

Waarom ambassadeur worden?

 

Om mee je schouders te zetten onder een sympathiek project

Om anderen te helpen vanuit jouw ervaringen

Om jouw stem te laten horen

Om je sociale talenten nog eens boven te halen

Om nieuwe vaardigheden op te doen 

Om nieuwe mensen te leren kennen en je netwerk te versterken

Om deel uit te maken van een team van één voor één unieke en fantastische mensen 


Neem een kijkje op onze ambassadeurspagina!

2

Enchanté vzw

info@enchantevzw.be