De Langste Kersttafel 2020 zkt. cadeautjes, taarten en wensen!

event_header_langste_kersttafel_2020_1_720
gepubliceerd op 03/12/2020
 In Gent gaan we  voor minstens 500 kerstpakketten met niet alleen een heerlijke maaltijd bereid door vele hartelijke koks, maar ook een nagerecht, kerstcadeautje en kerstwens. 


Twee jaar op rij zaten we knus aan de Langste Kersttafel: een zalig feest met lekker eten, versiering, gezelligheid en cadeautjes. Covid zorgde voor een bizar jaar, maar toch willen we er van zeker zijn dat ook in 2020 niemand vergeten wordt. We gaaaaan Kerstpakketten vullen. En daarvoor kunnen we jouw hulp gebruiken! !

 INZAMELACTIE IS STOPGEZET, BEDANKT AAN ALLE BAKKERS, CADEAUTJES-SCHENKERS, KAARTJESSCHRIJVERS EN CENTENSTORTERS. (CENTEN STORTEN MAG NOG STEEDS :-), OF TRAKTEREN IN HET ENCHANTE CAFE)  MERCI AAN ALLEN!! 

Wat kan jij doen?

Actie 1: Schenk een kerstcadeautje of kerstkaart 


Trek jouw winkelmagazijn, speelgoed- en boekenkast eens open of haal die knutselset van onder het stof!  

Van 2 tot 20 december kan je kaartjes, brieven en cadeautjes bezorgen op verschillende locaties in Gent.  

We zamelen jullie geschenken in en bezorgen er jong en oud een fijne kerstavond mee. 

Cadeautjes in alle vormen en maten zijn welkom (maar liefst niet té groot want we moeten ze in een kerstpakket krijgen). We zoeken ook een echt geschenk, dus gebruikte kleren, overtollig bestek, versleten handdoeken, ...  zijn niet erg geschikt voor deze actie. We ontvangen cadeautjes liefst onverpakt, zodat we goed kunnen inschatten wie de kerstman hier blij mee kan maken. Wil je alvast wat cadeaupapier meegeven, dan is dat altijd welkom. Steek er ook gerust een briefje bij met jouw kerstboodschap of naam. 

Tot en met 20 december kan je hiervoor terecht bij deze hartelijke handelaars en burgers: 

  • Ympa plantenwinkel - Centrum Gent - Bennesteeg 3, 9000 Gent - Dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10 uur tot 18 uur
  • Bookz&Booze boekenwinkel - Centrum Gent - Hoogpoort 35, 9000 Gent - Maandag tot en met donderdag geopend van 11 uur tot 18 uur- Vrijdag en zaterdag geopend van 11 uur tot 19 uur- Zondag geopend van 12 uur tot 18 uur 
  • De Broederij buurtplek - Ledeberg - Standaertsite 1, 9050 Gent - Elke woensdag en vrijdag geopend van 14 uur tot 16 uur  
  • Tessa De Vriendt  - Muide/Meulestede -  Meulesteedsesteenweg X- Tessa is meestal thuis, geef haar een belletje op 0472831720 om even af te spreken wanneer je langskomt en om het exacte adres te weten te komen.

Actie 2: Vul het dessertbuffet aan met eigen baksels 


 Wij zorgen samen met onze partners voor een heerlijke maaltijd, maar wat is kerst zonder een decadent nagerecht? Heb je zin om aan het bakken te slaan? Alles kan: cake, taart, snoepgoed, … 

 Wat je ook voorziet, je kan op 23 december met je lekkernijen terecht in de Vooruit van 10 uur tot 18 uur. We gaan voor 500 desserts!! Om de hoeveelheden een beetje te kunnen inschatten, zou het fijn zijn als je even laat weten wat en hoeveel je zal voorzien via de onderstaande knop: 

Actie 3:  Steun de Langste Kersttafel met een financiële bijdrage

Wil je er mee voor zorgen dat we dit kunnen blijven doen zonder ons al te veel in de kosten te steken?

Stort een financiële bijdrage op rekeningnummer BE56 8939 4407 4288 met vermelding Langste Kerst (rekening van Enchanté VZW). 

Deze centen gebruiken we om de onkosten van de koks te vergoeden, verpakkingsmaterialen aan te kopen, bepaalde ingrediënten te voorzien, ... 

Samen maken we er een mooie kerst van! 

Dit jaar zitten onze gasten misschien niet aan dezelfde tafel, maar ze eten wél van hetzelfde buffet, openen samen cadeautjes en bezorgen elkaar mooie kerstwensen. Samen zorgen we voor warmte en verbondenheid, en is dat uiteindelijk niet waar kerst om draait? 


 De Langste Kersttafel is een samenwerking tussen Kookploeg Gent Solidair, Voo?uit, Bokaal, Stad Gent, Gents Solidariteitfonds Ateljee, Homblé, Rabot op je bord, Madonna, De Broederij en L’amour au four, Enchanté VZW en vele sympathieke vrijwilligers. Want samenwerken is van 't beste! 


 Ken je zelf iemand die je blij kan maken met een kerstpakket of wil je er zelf eentje? Ga naar De Langste Kersttafel om meer te lezen en een bestelling te plaatsen. 

Enchanté vzw

info@enchantevzw.be