Niet iedereen droomt ervan om onder de sterrenhemel te slapen!

2024/03/30

Op vrijdag 29 maart organiseerde Hartelijke Plekken voor de vierde keer de Sleep Out. Een onvertelijke avond met als doel dak- en thuisloosheid onder de aandacht te brengen.

Alle nieuwsberichten

Op de avond van 29 maart organiseerde Hartelijke Plekken de Sleep Out, een evenement dat de schrijnende realiteit van dak- en thuisloosheid onder de aandacht bracht. Het werd een avond vol warmte met muziek, inspirerende toespraken en ontroerende getuigenissen die de problematiek tastbaar maakten. Recente cijfers van de Koning Boudewijnstichting en onderzoeksteams van LUCAS KU Leuven en UCLouvain CIRTES tonen aan dat er naar schatting 13.533 volwassenen en 5.946 kinderen in Vlaanderen zijn die geen dak boven hun hoofd of een warme thuis hebben. Deze alarmerende statistieken vragen om actie.

Daarom organiseert Hartelijke Plekken, een initiatief van Enchanté vzw, jaarlijks de Sleep Out. Dit initiatief brengt burgers en sympathisanten samen om een nacht buiten te slapen onder de Gentse Stadshal, met als doel fondsen te werven voor uitgestelde overnachtingen voor mensen die er nood aan hebben.

Dit jaar was de Sleep Out opnieuw een succes. Dj's Mousta & Danny zorgden voor muzikale ambiance, terwijl Gentse schepenen Astrid De Bruyker en Evita Willaert inspirerende toespraken hielden. Straathoekwerkers deelden aangrijpende getuigenissen, een indrukwekkende slam poetry werd voorgedragen en de avond werd afgesloten met ontroerende verhalen van Relaas. Nadien vielen een dertigtal burgers met de Sleep Out top 10 in slaap onder de blote sterrenhemel. 

Zowel bedrijven, zoals Onesto, als burgers droegen bij aan het succes door geld in te zamelen. Samen resulteerde dit in de financiering van maar liefst 150 uitgestelde overnachtingen.

 

Getuigenissen gebracht door Straathoekwerkers
De ochtend na de Sleep Out
Trakteer hier

Enchanté vzw

Vlasgaardstraat 52
9000 Gent