Neem jij deel aan onze Sleep Out?

2023/02/21

Op 24 maart organiseert Hartelijke Plekken een Sleep Out onder de blote hemel. Samen brengen we dakloosheid onder de aandacht door deze nacht buiten te slapen.

Alle nieuwsberichten

Heel veel mensen en gezinnen zijn dakloos. Zij hebben geen thuis en slapen noodgedwongen op straat. Plaatsen in de nachtopvang zijn beperkt, wachttijden voor sociale woningen zijn lang en er is een structureel gebrek aan betaalbaar wonen. De opeenvolgende crisissen hebben het probleem nog groter gemaakt. Cijfers over het aantal mensen die dagelijks op straat slapen, groeien nog steeds… Er zijn vele vormen van dakloosheid. Vele redenen voor het waarom iemand op straat terecht komt. 

Dakloosheid is ook een probleem die iedereen kan overkomen: mannen, vrouwen, kinderen, koppels, gezinnen, alleenstaanden, nieuwkomers, … Ook jou!  Net als de cijfers, zijn de verhalen achter deze mensen allesbehalve exacte wetenschap. Wat we wel kunnen veralgemenen is dat gebrek aan de warmte en geborgenheid van een (t)huis voor niemand een aangename ervaring is. 

Om de problematiek onder de aandacht te brengen, slapen we in Gent, Sint-Truiden en Roeselare samen buiten op vrijdag 24 maart.Je hoeft je enkel te voorzien van een slaapzak, matje en warme kledij. Tot dan?

Trakteer hier

Enchanté vzw

Vlasgaardstraat 52
9000 Gent