Vacature Projectmedewerker Brooddoosnodig

2022/10/13

Alle nieuwsberichten

 

 

Enchanté zoektprojectmedewerker brooddoosnodig(m-v-x)

Voltijds
 

Aangename kennismaking Enchanté

Enchanté is een non-profitorganisatie.

Bij Enchanté geloven we dat een samenleving pas echt lééft als iedereen erbij hoort. Jong en oud, zij met minder en meer kansen. Daarom bouwen we burgerplatformen waar wij mensen met elkaar verbinden.

 

Wij zijn opgericht in januari 2018 en hebben onze roots in Gent maar ondertussen zijn we actief in verschillende Vlaamse steden. Vanuit een gevoel van machteloosheid over de afstand die zich manifesteert tussen de samenleving en mensen die uit de maatschappelijke boot vallen, kreeg onze organisatie vorm.  Door kleine engagementen op te nemen in ons netwerk krijgen burgers de kans om (terug) iets voor elkaar te betekenen. Want met een klein gebaar kan je een groot verschil maken. Van een welgemeende koffie, een lekkere lunch tot een zorgeloze overnachting. Van gevulde brooddozen voor klein en groot tot een bioscoopticket dat een nieuwe wereld opent. Van harte geven doet leven, erbij horen doet wonderen. We zetten positieve ontmoetingen in om onze buurten, wijken, steden hartelijker en inclusiever te maken van onderuit. Want hier gebeurt het! Enchanté

 

Ondertussen drie jaar actief als VZW bouwden we 2 platformen.  Met ‘Hartelijke Plekken’ bouwen we netwerken van lokale handelaars die met plezier hun deuren openzwieren voor iedereen.  Heb je nood aan een praatje, wil je even opwarmen of heb je zin in een warme tas koffie of soep, iedereen is hier welkom! Ons netwerk telt ongeveer zo’n 140-tal handelaars in zeven Vlaamse steden (Gent, Roeselare, Sint-Truiden, Leuven, Kortrijk, Tienen en Veurne). Ons team wordt aangevuld en gesteund door vele vrijwilligers, ambassadeurs en sociale partners. We zijn gedreven om ons hartelijkste netwerk duurzaam te laten verder groeien in Vlaanderen. Meer weten over de werking? Bezoek www.hartelijkeplekken.be of Facebook @hartelijkeplekken. 

In 2021 startten we ons tweede paltform genaamd Brooddoosnodig (www.brooddoosnodig.be). Samen met ons netwerk van hartelijke scholen in 6 Vlaamse steden (Gent, Leuven, Roeselare, Brugge, Vilvoorde en Sint-Truiden), steken we de acute problematiek van honger op de schoolbank niet meer onder stoelen of banken, maar pakken we ze vast en maken we ze bespreekbaar. We maken het netwerk in en rond de school warm om af en toe eens een brooddoos te trakteren. Via dit financieringsmechanisme ondersteunen we alle deelnemende scholen in het uitbouwen van initiatieven die een antwoord bieden op de lege brooddozen (van ontbijthoekjes op school, over verrijking van de broodozen tot soep voor alle leerlingen,…). Samen willen we solidariteit binnen de scholengemeenschap en ver daarbuiten aanwakkeren en voor elke leerling een voedzame maaltijd voorzien.

 

Jouw missie Doelstelling

Jij gaat op zoek naar nieuwe steden en scholen in Vlaanderen EN Brussel die zich willen aansluiten bij ons platform en je ondersteunt hen bij de opstart. Je bent hun eerste aanspreekpunt en bouwt mee aan de groei van dit platform.

 

Wat zal je doen op werkvloer en in het veld? Functie beschrijving

 • Je gaat op zoek naar nieuwe steden in het Brussels hoofdstedelijk gewest om de groei van het project te bestendigen. Je doet prospectie, maakt connecties met lokale besturen, werft scholen aan en je brengt ons project zoveel mogelijk onder de mensen.
 • Je begeleidt nieuwe steden en de scholen die hierbij horen bij de opstart van Brooddoosnodig. Je bent hun aanspreekpunt voor alle vragen omtrent het project, begeleidt hen in het maken van keuzes en informeert hen over alle stappen in het opstartproces. Je bouwt samen met de school mee aan een netwerk in en rond de school om mensen warm te maken te trakteren.
 • Je volgt een aantal bestaande steden van Brooddoosnodig op en geeft blijvende ondersteuning op maat aan elke van hen. Je denkt mee over hun uitdagingen en zorgt ervoor dat zij een duurzame werking kunnen uitbouwen.
 • Je vangt signalen en goede praktijken op met je sociale voelsprieten en bewaakt de positieve vibe van het project. Je zorgt dat alle betrokkenen de juiste informatie hebben en maakt linken tussen partners waar nodig.  Je verzamelt constante feedback uit het veld en zet deze om in  actiepunten binnen het project. Je verwerkt deze feedback ook in onze impactrapportering.
 • Je organiseert uitwisselingsmomenten tussen de steden en bouwt een lerend netwerk uit zodat de impact van het project vergroot kan worden.
 • Je organiseert samen met je brooddoosnodig collega een jaarlijks event waar we alle scholen samen brengen om uit te wisselen en successen te vieren.
 • Je stemt regelmatig af met je collega om ervaringen/ concepten/ ….  uit andere steden mee te nemen en omgekeerd.
 • Je geeft het Brooddoosnodig verhaal een Vlaams gezicht. In samenwerking met je communicatie-collega geef je mee vorm aan sociale activiteiten/evenementen en draag je bij  aan online artikelen of posts.

 

Ben jij diegene die we zoeken? Profiel

Jij schaart je vol enthousiasme achter de missie en visie van Enchanté en popelt om je mee in ons avontuur te smijten. Je herkent jezelf meteen bij het lezen van deze eigenschappen:

 • Je bent een ondernemende plantrekker met een proactieve houding en een positieve ingesteldheid. Werken in een kleine, eigenzinnige vzw met veel dromen dat schrikt jou niet af. Je bent een teamplayer, maar kan ook zelfstandig jouw ding doen.
 • Je bent een denker, maar zéker ook een doener. Je hebt oog voor zowel het groter plaatje als voor de details.
 • Je houdt van de afwisseling tussen bureauwerk en actief veldwerk en ‘rondtsjoolen’ door Vlaanderen maakt jou gelukkig.
 • Je werkt graag met groepen, hebt oog voor groepsdynamieken en organiseert graag bijeenkomsten. Je houdt van een bottom-up approach, maar houdt de doelstellingen steeds voor ogen.
 • Van diversiteit beleven krijg jij energie. Je bent empathisch, hebt steeds een open blik en weet je voldoende assertief op te stellen wanneer nodig.
 • Als sociale kameleon ben jij een bruggenbouwer en een community-maker. Je weet je in te leven in de werelden van verschillende groepen mensen/partners en houdt steeds je oren en ogen open voor linken en samenwerkingsverbanden.
 • Je hebt de drive van een sociaal ondernemer die een grote impact wil maken. Je gelooft in de samenwerking tussen de sociale én economische sector en in professionaliteit. Je hebt goesting om je te smijten, ook als dat eens niet tussen 9 en 5 is.
 • Overtuig ons waarom jouw ervaring of opleiding(en) een meerwaarde kan bieden voor ons team. Ervaring met vrijwilligerswerkingen is een plus.
 • Je bent perfect tweetalig.
 • Je competenties, ervaring en motivatie zijn voor ons van belang, je afkomst, leeftijd of geslacht niet.


Wat krijg je in de plaats voor jouw inzet? Aanbod

 • Je maakt deel uit van een kleine, eigenwijze organisatie met ruimte voor ideeën, zelfstandigheid, flexibiliteit & creativiteit. Kleine organisatie, groot netwerk! Via Enchanté kom je in contact met vele soorten partners; van geëngageerde scholen tot stadsdiensten, van kleine VZW’s tot grotere bedrijven.
 • Een voltijdse betrekking binnen een contract van onbepaalde duur.
 • Zo snel mogelijk te starten. Exacte startdatum onderling af te spreken.
 • Verloning volgens PC 329 socio-culturele sector, barema B1C. Relevante anciënniteit wordt meegenomen.
 • Werkplaats is Gent, onze kantoorruimte huren we bij Watt Factory.

 

Klaar om te solliciteren? Appliceer nu!

Ben jij de ideale fit? Wij leren je graag beter kennen (en een cv helpt daar nog steeds wel bij). Uiteraard zegt een cv niet alles. Jouw motivatie, drive, goestinggevers,... breng je op jouw manier over. Maak een filmpje (check out loom.com), een blog, een webpagina, een tekening, of gewoon old school een motivatiebrief? Alles kan. Zolang we maar een goed beeld krijgen van jouw drivers, talenten, verlangens.

Solliciteer vanaf nu via volgende link en je hoort van ons. Wij accepteren enkel applicaties via deze weg en dus niet via e-mail of andere kanalen.

 

Vacature staat open tot wij de geschikte kandidaat vinden om de positie in te vullen. Deadline is the sooner the better!

Zit je nog met vragen? Je kan bellen naar Kim swyngedouw, 0479 33 62 20 of mailen naar kim@enchantevzw.be.
  

Trakteer hier

Enchanté vzw

Vlasgaardstraat 52
9000 Gent