Organiseer je eigen Sleep Out

Schermafbeelding_2019_09_05_om_15_17_51
Wil je met je klas, jeugdbeweging of collega's een actie doen voor de Warmste Week, maar weet je nog niet welke? Slaap je graag mee, maar geraak je niet in Gent? Dan kun jij je eigen SLEEP OUT! organiseren. 
Wanneer? 
Buiten slapen kan op eender welk moment dat voor jou past. Let wel, 23 december is de einddatum van de Warmste Week. Je kan je SLEEP OUT! ook op vrijdag 20 december, hoe meer mensen op hetzelfde moment buiten slapen, hoe groter de impact! Met de #sleepoutwarmsteweek houden we contact doorheen de nacht. 

Waar? 
Organiseer je Sleep Out in de tuin, op het schoolplein, of op ’t werk. Wil je op een openbare plaats slapen, informeer je dan goed op voorhand, je hebt waarschijnlijk een vergunning nodig. 

Hoeveel mensen kunnen er mee slapen? 
Jouw Sleep Out kan zoveel mensen te slapen leggen als jij mogelijk acht. Voer je in je eentje actie? Zalig! Krijg jij een bende van 100 man bijeen. Ideaal! Zorg dat je de organisatie kan overzien. 

Aan de slag 
Schrijf je in en ontvangt van ons een info bundeltje met de belangrijkste stappen, ideeën en good-to-knows. 
Nog vragen of opmerkingen? Contacteer ons op info@enchantevzw.be/ 0472890855 

Voel je ook steeds vrij om vrienden, familie of collega’s aan te sporen mee te slapen, te sponsoren of zelf een Sleep Out te organiseren.  

Waarom deelnemen 


Precieze cijfers over het aantal daklozen in Gent zijn er niet, afhankelijk wie je het vraagt zijn er tussen de 200 en de 1000 (t)huisloze Gentenaars onder wie een behoorlijk aantal gezinnen met kinderen. Net als de cijfers, zijn de verhalen achter deze mensen alles behalve exacte wetenschap. Er zijn vele vormen van dakloosheid, vele redenen voor het waarom iemand op straat terecht komt. Wat we wel kunnen veralgemenen is dat gebrek aan de warmte en geborgenheid van een (t)huis voor niemand een plezierige ervaring is. 

Enchanté zet zich in voor de meest kwetsbare mensen in onze samenleving. Enchanté is een netwerk van hartelijke handelaars & burgers die kleine diensten aanbieden aan zij die hier nood aan hebben. Van een glas water tot een kop koffie, van een knipbeurt bij de kapper tot een plek om even uit te rusten. Enchanté wil drempels verlagen, sociale muren slopen en van de stad een thuis maken voor iedereen. 

Jouw geld gaat integraal naar het uitbreiden en onderhouden van het netwerk van hartelijke handelaars en burgers. Het stelt ons in staat stadsplannen te drukken om mensen uit te nodigen het netwerk te gebruiken, evenement te organiseren waarbij ontmoeting en verhalen centraal staan en mensen op pad te sturen om steeds de link tussen handelaars, sociale sector, burgers, mensen in kwetsbare posities en de stad te leggen. 

“Het zit hem in simpele dingen, zoals een kop koffie. Mensen in problemen hebben vooral behoefte aan plekken waar ze mens kunnen zijn onder de mensen. Er zijn voorzieningen voor daklozen of mensen met psychische problemen. Maar dan zitten daklozen onder de daklozen. Door Enchanté zitten ze waar iedereen zit.” 

 - Natacha, gebruiker van het netwerk -

Enchanté vzw

info@enchantevzw.be