SLEEP OUT! 20/12/19

Schermafbeelding_2019_09_05_om_15_17_51

Breng jij met ons de nacht door? 

Op 20 december rollen we, in het kader van De Warmste Week, voor één nacht onze slaapzak uit onder de blote sterrenhemel. Dit doen we uit solidariteit met mensen die dak- en thuisloos zijn en om geld in te zamelen voor het Gentse netwerk van hartelijke handelaars. 

Voor te veel mensen is gezellig slapen gaan geen evidentie. Als je dakloos wordt en er is geen plaats in de opvang gelegenheden, betekent dat voor duizenden mensen in ons land nog steeds een nacht in de kou. 

Door mee te slapen breng jij deze problematiek mee onder de aandacht. Voor jouw nacht in de kou laat je je sponsoren door vrienden en familie. Het geld dat je inzamelt gaat integraal naar het uitbreiden van het Enchanté-netwerk van hartelijke handelaars en burgers. 

Slaap je met ons mee? 

5
 
2

Deelnemen aan de SLEEP OUT! 

Engageer je als individu, vriendengroep, vereniging of bedrijf: 

 

Doe mee aan onze grote SLEEP OUT! op het Sint-Pietersplein te Gent. Hier geniet je mee van het gezellig intieme avondprogramma met getuigenissen, bedtijd-verhalen van Compagnie Collage en slapengaan-liedjes Vanhaecke. 

HELAAS VOLZET :(


Registreer je voor de Warmste Week en organiseer jouw eigen Sleep Out met vrienden, collega’s of vereniging bij jou thuis, op het werk of in jouw stad. 

                                                                                          


Ben je niet zo’n ijsbeer? Sponsor vrienden, familie of collega's. Ken je niemand die mee slaapt? Sponsor alle moedige mensen die op 20 december buiten slapen en zo de werking van Enchanté!


 
De SLEEP OUT! wordt georganiseerd in samenwerking met: 

 

Waarom deelnemen? 

Precieze cijfers over het aantal daklozen in Gent zijn er niet, afhankelijk wie je het vraagt zijn er tussen de 200 en de 1000 (t)huisloze Gentenaars onder wie een behoorlijk aantal gezinnen met kinderen. Net als de cijfers, zijn de verhalen achter deze mensen alles behalve exacte wetenschap. Er zijn vele vormen van dakloosheid, vele redenen voor het waarom iemand op straat terecht komt. Wat we wel kunnen veralgemenen is dat gebrek aan de warmte en geborgenheid van een (t)huis voor niemand een plezierige ervaring is. 

Enchanté zet zich in voor de meest kwetsbare mensen in onze samenleving. Enchanté is een netwerk van hartelijke handelaars & burgers die kleine diensten aanbieden aan zij die hier nood aan hebben. Van een glas water tot een kop koffie, van een knipbeurt bij de kapper tot een plek om even uit te rusten. Enchanté wil drempels verlagen, sociale muren slopen en van de stad een thuis maken voor iedereen. 

Jouw geld gaat integraal naar het uitbreiden en onderhouden van het netwerk van hartelijke handelaars en burgers. Het stelt ons in staat stadsplannen te drukken om mensen uit te nodigen het netwerk te gebruiken, evenement te organiseren waarbij ontmoeting en verhalen centraal staan en mensen op pad te sturen om steeds de link tussen handelaars, sociale sector, burgers, mensen in kwetsbare posities en de stad te leggen.   

“Het zit hem in simpele dingen, zoals een kop koffie. Mensen in problemen hebben vooral behoefte aan plekken waar ze mens kunnen zijn onder de mensen. Er zijn voorzieningen voor daklozen of mensen met psychische problemen. Maar dan zitten daklozen onder de daklozen. Door Enchanté zitten ze waar iedereen zit.” 

- Natacha, gebruiker van het netwerk - 

 

Enchanté vzw

info@enchantevzw.be