Sleep Out: Wat?

Met onze 4de Sleep Out slapen we niet alleen buiten, we halen ook centjes op en zorgen zo voor een warme plek voor wie er nood aan heeft.

Slaap alleen of samen met je team, klas, sportclub, buren, collega’s, vrienden, familie en andere zielsgenoten een nachtje met ons onder de blote sterrenhemel op 29 maart.

Geef dus voor 1 dag jouw warme bed op en maak het verschil.  

 

Registreer je om deel te nemen, laat jou sponsoren en kom mee met ons buiten slapen op 29 maart.

Jouw ingezamelde fondsen worden vertaald in uitgestelde bedjes en diensten (koffie, soep, & maaltijden) bij onze Hartelijke Plekken in Vlaanderen.

 

Zelf deelnemen? Dat doe je zo!

Wil je graag een actie opstellen, vul het formulier in.
Wij helpen je met de nodige voorbereiding om een actie op te stellen.

Stap twee

Zet een actie op of laat je sponsoren. 

Geef voor 1 nacht je bed op en zorg zo voor een warme plek voor wie er nood aan heeft.

Stap drie

Slaap alleen of samen met jouw team onder de blote sterrenhemel op 29 maart.

Kan je er niet bij zijn?

Maar wel goesting om het verschil te maken?  

Waarom een Sleep Out?

De cijfers van de laatste dak-en thuislozentelling liegen er niet om. Duizenden mensen leven in kansarmoede. Enkele duizenden onder hen worden dagelijks geconfronteerd met dak-of thuisloosheid. Ze slapen op straat, garage, auto of tent, overnachten bij vrienden of familie, verblijven in instellingen en opvangcentra. Bij anderen dreigt uithuiszetting. 

Deze burgers staan elke dag op overlevingsmodus en hun kansen op een gelijkwaardige toekomst staan onder druk. Vanuit de rotsvaste overtuiging dat onze samenleving beter wordt als we zorg dragen voor elkaar zetten we maatschappelijke uitdagingen op de agenda en empoweren en sensibiliseren we burgers, beleid, organisaties en bedrijven om ownership te nemen en zo deel te zijn van een structurele aanpak.   

Onze vierde Sleep Out gaat dus niet enkel over buiten slapen. Met deze actie willen we vooral solidariteit tonen met al die burgers die dit wel doen en de dagelijkse realiteit trotseren. Want niet iedereen droomt ervan om onder de sterren te slapen.

Programma Sleep Out 2024

Waar?

Onder de Gentse Stadshal.

Wanneer?

Start om 20u. 

We voorzien een mooi avondprogramma met verwelkoming muziek, verhalen, poëzie, een hapje en een drankje.

Na enkele slaapliedjes eindigt het avondprogramma om 00u en wordt de nachtrust van de omgeving gerespecteerd. Na een nacht onder de sterren wordt zaterdag afgesloten met een ontbijt. 

Vragen?

Bel of mail naar Miguel op 0472310210 of miguel@enchantevzw.be.

 

Hartelijke Plekken: Wie zijn we?

Hartelijke Plekken bouwt zorgzame netwerken voor elke burger.

We installeren Hartelijke Plekken in een stad of wijk waar iedereen welkom is en zetten zo in op het versterken van de eigenwaarde van elke burger. We stimuleren verbinding tussen burgers met een enthousiaste goedendag, een warm gesprek, een plek waar iedereen zichzelf kan zijn op die plekken waar het misschien net geen evidentie is. En een vooruitbetaalde koffie, lunch of bed ... zetten we in om te verbinden en drempels te verlagen voor iedereen.

We connecteren handelaars, gulle gevers en genieters en zorgen zo voor een warme plek en een zorgzame samenleving voor iedereen. 

Hartelijke ondersteuning

Deze actie zou niet kunnen doorgaan zonder de steun van Stad Gent en de Vlaamse Overheid.

Enchanté vzw

Vlasgaardstraat 52
9000 Gent