WARME WINTER ZOEKT vrijwilligers

Warme_Winter_Logo

De winter waait stilletjesaan binnen. Niet elke Gentenaar heeft een huiselijke plaats om zich op te warmen tijdens deze koude dagen. Daarom start vanaf 18 november WARME WINTER. Wie geen dak boven het hoofd heeft, kan er terecht voor extra dagopvang. Voor een kom soep, een babbel, wat rust. Het maakt toch al een verschil. Steek jij mee de handen uit de mouwen als vrijwilliger? 

 

Warme wadde? Wat, waar, wanneer?


WARME WINTER, dat is bijkomende dagopvang voor mensen zonder dak boven het hoofd tijdens de winterperiode. De WARME WINTER is elke dag open ( 7/7) en gaat door in het Inloopcentrum van het CAW in De Pannestraat 1 in Gent (Rabot). Bezoekers kunnen er dagelijks terecht van 16.30 tot 20.30u.   

Dit initiatief van Stad Gent wordt getrokken door CAW, RefuInterim, OCMW & Enchanté, maar we maken hier graag een gedeeld engagement van alle Gentenaars van. Vorig jaar draaiden zo'n 110 Gentenaren mee. Steek jij dit jaar je handen mee uit de mouwen? 


  
Engageer je als vrijwilliger  


Zin om ne keer iets te betekenen? Nieuwsgierige burger? Met pensioen en extra tijd? Student op zoek naar praktijkervaring? Gentenaar begaan met uw medemensch? Jong veulen? Oud boerenpaard? Allemaal goed!   

Als vrijwilliger op de WARME WINTER (+18) sta je samen met een klein, divers team van andere vrijwilligers en professionelen in voor een warme opvang. 

Waar we je hulp voor kunnen gebruiken

Mogelijke activiteiten zijn; zaal klaarzetten, ontvangst van de bezoekers, verse soep & koffie klaarmaken en uitschenken, een praatje maken met de bezoekers, maaltijden bereiden en serveren. Geen zorgen, de coördinatoren leggen je alles ter plaatse goed uit!  

Wanneer we je verwachten

Om alles vlot te laten verlopen en je toch een beetje te leren kennen, verwachten we een minimum engagement van 3 shiften. Dit op dagen naar keuze gedurende de periode van de WARME WINTER. Dit hoeven dus geen opéénvolgende dagen te zijn. 

De dag(en) waarop je je als vrijwilliger opgegeven hebt, word je om 16.15u verwacht en help je mee tot 20.45u


Schrijf hier in


  • Kom je graag helpen als vrijwilliger en heb je een vrijwilligersvergoeding niet nodig?  

    Reserveer via ons ONLINE RESERVATIE SYSTEEM. Wij zoeken voornamelijk mensen voor de maand maart. 


  • Kan je een vrijwilligersvergoeding (25 euro per shift) goed gebruiken en ontvang je deze graag voor jouw inzet? 

Plaatsjes zijn beperkt. Laat hier de benodigde gegevens achter en wij nemen spoedig contact op. 

  • Bij inschrijving ontvang je alle verdere informatie & details voor een vlotte deelname. Vragen? Mailtje naar info@enchantevzw.be!

    Geen online talent? Bel ons op 0485512350 (Marie) en we helpen je verder. Of kom gewoon langs op het loket van Enchanté in het Vooruit café op woensdag van 12-14u. Wij staan paraat. 
Bedankt voor je inzet! WARME WINTER is een initiatief van Stad Gent in samenwerking met partners CAW, RefuInterim, Foodsavers, OCMW en Enchanté. 

Enchanté vzw

info@enchantevzw.be