Zelf deelnemen

32779352_1687395114710010_2326665195348295680_n

Zelf deelnemen aan Enchanté

Als handelaar

Wil je met je zaak deel uitmaken van ons netwerk? 

Het netwerk bestaat uit handelaren die zelfgekozen diensten aanbieden. Door middel van ons logo op het raam of de etalage van je zaak geef je te kennen mee te doen. Pictogrammen geven aan welke diensten je aanbiedt. Zo kunnen gebruikers van het netwerk gewoon binnen stappen en gericht naar de diensten vragen. 

Welke diensten je aanbiedt en op welke manier je dit organiseert, doe je helemaal op jouw manier. Wij communiceren via ons stadsplan welke diensten aandgeboden worden, op welke plek en op welke manier. Wilt u bijvoorbeeld reeds drukke momenten niet nog drukker maken, dan kunt u bepaalde tijdstippen uitkiezen waarop u geen diensten levert. Hebt u maar een bepaalde hoeveelheid van een product in de aanbieding, dan wordt ook daarover gecommuniceerd. 

Wij van Enchanté zullen er steeds voor u zijn om vragen te beantwoorden, te ondersteunen, u uit te nodigen voor een vorming of een feestje en algemeen om ervoor te zorgen dat iedereen blij en gelukkig blijft! 

Hebt u al een afgelijnd idee van wat u in de aanbieding heeft? Heeft u vooral veel vragen en wilt u ons graag eens ontvangen voor een gesprekje? Hebt u vooral veel bedenkingen en wilt u ons daar deelgenoot van maken? Contacteer ons! Het interesseert ons allemaal!Als organisatie

Echanté vzw werkt samen met verschillende middenveldorganisaties zodat we zeker zijn dat we zoveel mogelijk mensen kunnen informeren en bereiken. 

Daarom heeft Enchanté vaste partnersDenk je dat jouw organisatie een meerwaarde kan zijn voor Enchanté en vice versa, 

neem dan contact op met ons. 

Wil je het Enchanté-stadsplan bestellen voor jouw organisatie? Dat kan hier. Je kan ook de PDF-versie downloaden. Je vindt hem onderaan deze pagina.Als burger

Als burger kun je je steentje bijdragen op verschillende manieren, bijvoorbeeld door het principe van de uitgestelde koffie. Een uitgestelde koffie betekent dat je als consument bijvoorbeeld twee (of meer) koppen koffie koopt waarvan je er één opdrinkt en er één symbolisch uitstelt. Iemand voor wie een kop koffie drinken op café niet evident is kan simpelweg binnenstappen en de uitbater vragen of er nog een uitgestelde koffie is. De symbolische koffie wordt dan omgezet in een echte. 

Men kan natuurlijk veel meer uitstellen dan een kop koffie. Afhankelijk van de creativiteit van handelaren en burgers kunnen we het zo zot maken als we willen. Waarom geen uitgestelde knipbeurt bij de kapper? Of een uitgesteld ticket voor de cinema? (En hé, waarom ga je dan niet gewoon mee naar die film kijken?)

Naargelang de manier waarop Enchanté in de komende maanden en jaren vorm zal krijgen, willen we burgers graag uitnodigen om mee te denken over wat Jan met de Pet voor onze organisatie kan betekenen. Zijn er bijvoorbeeld Gentenaars die best eens per week hun douche ter beschikking willen stellen of een vak in de ijskast op overschot hebben? Kunnen we door middel van een fooi-systeem in de deelnemende handelszaken een bron van inkomsten voor de organisatie voorzien? 

Wij horen Jullie ideeën graag!Als vrijwilliger

Onze organisatie viert binnenkort haar eerste verjaardag. Wij zoeken nog allerhande vrijwilligers om Enchanté mee uit te bouwen en zo van Gent een nog wijzere stad te maken! Zo denken wij aan volgende activiteiten:

We zullen onder meer vrijwilligers zoeken om:

  • Handelaren aan te spreken en warm te maken voor het project;
  • Het bestaande netwerk te onderhouden door dicht contact te houden met alle betrokken partijen en te zorgen dat iedereen erbinnen tevreden is;
  • Sponsors te zoeken en aan te schrijven;
  • Promotiemateriaal maken en verspreiden;
  • Sociale media te beheren, content te maken, website te onderhouden, promotiemateriaal te ontwikkelen, grafische ontwerpen aan te leveren;
  • Het helpen organiseren van allerhande activiteiten, van een buurtfeest tot vormingsdagen en uitstappen;
  • Mee met ons Enchanté te dragen, vorm te geven en van Gent een nog wijzere stad te maken!

Wij zijn op zoek naar enthousiastelingen die mee de handen uit de mouwen willen steken om het netwerk bekend te maken, uit te bouwen en te onderhouden. Interesse? Neem contact met ons op. 
Download hier het Enchanté-stadsplan.

Enchanté vzw

info@enchantevzw.be