The Chîme

Schermafbeelding_2020_01_23_om_12_10_49
Wist je dat Enchanté niet het enige netwerk is van handelaars die kleine diensten aanbieden aan mensen in kwetsbare situaties? Het allereerste netwerk - Le Carillon - werd bedacht en uitgerold in hartje Parijs en telt ondertussen zo'n 1000 handelaars. Deze Parisiens inspireerden enkele Gentenaars en wat later werd ons netwerk Enchanté geboren. Ook in Madrid, Praag, Seattle, Montréal ... verenigen burgers zich om mensen in kwetsbare situaties (terug) uit te nodigen op warme plekken in de stad. 

Ondertussen hebben wij al onze hartelijke netwerken aan elkaar gebreid en krijgt het wereld netwerk "The Chîme" vorm. Dit netwerk is goed voor intussen 1183 handelaars in 17 steden en met meer dan 300 vrijwilligers. Wij bundelen de krachten om positieve boodschappen van verbinding de wereld in te sturen om zo burgers, sociale organisaties en handelaars op te roepen tot solidariteit en verbinding. 


The Chîme


"The Chime nowadays is located in 7 countries and in 17 cities which means more awareness is being raised and more actions are daily taken by volunteers, citizens and businesses."


Benieuwd naar de andere initiatieven? Neem een kijkje en trakteer eens een uitgestelde koffie in Praag!

Frankrijk - Le CarillonTsjechië - Místní místnímSpanje - NexosVerenigd Koninkrijk - ReConnect VS (Seattle) - The Pledge Canada (Montréal) - ...binnenkort...Enchanté vzw

info@enchantevzw.be