Het netwerk van hartelijke handelaars in Kortrijk

197295069_1107394153118747_415819107912479610_n_1

Hé daar, sympathieke Kortrijkzaan! 

Enchanté! Wij zijn het netwerk van hartelijke handelaars en burgers die kleine diensten aanbieden aan wie daar nood aan heeft. Van een glas water tot een kop koffie, van een haarknipbeurt tot een plek om even uit te rusten. Wees welkom bij ons. 


Vanaf najaar 2021 vind je ons ook in Kortrijk terug! 


Wil je meer weten? Ontdek waarom Enchanté een verschil maakt, hoe het initiatief werkt en welke basisdiensten en uitgestelde diensten de handelaars zoal aanbieden.

Wil je zelf graag het netwerk gebruiken? Binnenkort brengen we een handig stadsplan uit, zodat je meteen weet welke hartelijke handelaars in Kortrijk  je verwelkomen om te genieten van een uitgestelde koffie - en zoveel meer! 

Da's een warm gebaar van jou! Voor veel mensen is het immers niet evident om eens van een lekkere kop koffie te genieten. Dankzij jouw traktatie kunnen ze gewoon binnenstappen bij één van de Kortrijkse handelszaken en hier naar vragen.


Bovendien gaat het om veel meer dan koffie. Jij zorgt er mee voor dat mensen zich welkom voelen en allerlei uitgestelde diensten kunnen gebruiken: een kom soep, een deugddoende dagschotel, maar zelfs ook een portie cultuur, een tof cadeautje of zelfs een uitgestelde knipbeurt.

Trakteer je online? Dat doe je tijdens een bezoek aan het Enchanté Café, het enige café dat 24 uur op 24 uur open is. Wij zorgen ervoor dat jouw bijdrage bij de handelaars uit het netwerk terechtkomt.

Trakteer je liever in de zaak zelf? Binnenkort ontdek je op deze pagina in welke handelszaken je zoal 'een uitgestelde' kan schenken. Welke manier je ook verkiest, jouw traktatie wordt integraal aan de handelaars geschonken. Zo steun je niet alleen iemand die het kan gebruiken, maar ook nog eens jouw favoriete handelaar! 

Wil je weten welke Kortrijkse handelaars meedoen?
Binnenkort brengen we het eerste stadsplan in Kortrijk uit. Iets om altijd op zak te hebben! Ben jij of ken jij iemand die ons plannetje kan gebruiken? Vraag ze gerust aan via dit formulier


Wil je contact met ons opnemen?
Stuur een mailtje naar info@enchantevzw.be.

Zin om vrijwilliger te worden?
We kunnen altijd een extra paar helpende handen gebruiken. Heb je zin om aan een warme stad te bouwen en regelmatig bij onze handelaars en sociale partners langs te gaan? Stuur ons gauw een mailtje!

Enchanté vzw

info@enchantevzw.be