Onze ambassadeurs

Schermafbeelding_2018_06_21_om_15_39_42
Onze ambassadeurs


 
1

Alain  

Onze fantastische Alain. Een beer van een vent met een hart van goud! Alain is niet alleen de penningmeester van onze VZW. Naast handtekeningen onder ons papierwerk zetten engageert hij zich ook om mensen in kwetsbare situaties te bereiken. Waar hij kan vertelt hij over ons project en dat komt aan, Alain heeft immers zelf ervaring met op straat leven. Hij was dakloos voor een periode van 19 maanden en werkt nu als sociaal gids bij het OCMW. Alain zal ook de uitbouw van ons handelaarsnetwerk opvolgen voor zijn wijk van Gent, Nieuw Gent - Gent Sint Pieters. 

 

Natasha 

Als Natasha niet op stap is met haar viervoeter Hannah dan is ze zeker ergens te vinden onder de mensen voor een babbel. Babbelen kan ze dan ook zeer goed, ons verhaal brengen is voor haar zeker geen probleem. Onze Natscha met Haïtiaanse roots spreekt dan ook nog eens 5 talen! Ze omschrijft zichzelf als een vrouw met "een sterke wil en een soms zwak hart". Wij zien haar als een zeer empatisch persoon die meeleeft met mensen en vinden het zeer waardevol dat ze haar ervaringen en expertise van een leven op straat wil delen om anderen te helpen. 

 

Wilfried 

Sinds Wilfried op pensioen is na vele jaren hard werken stelt hij graag zijn tijd ter beschikking om anderen te helpen. Zo is hij ook vrijwilliger bij het psychiatrisch centrum Gent-Sleidinge en staat hij altijd klaar voor een activiteit, een gesprek of om een handje toe te steken bij klussen of verhuizen. Wilfried is een echte mensenvriend die goed kan luisteren. Een flauwe grap of een plaagerijtje zal er bij Wilfried niet aan ontbreken! 

 

Dominick

Deze West-Vlaming is nog niet zo lang in Gent en wil er West-Vlaming gewijs ook blijven plakken. Niets drijft hem meer dan zijn passie voor muziek en producen. Daarnaast is Dominick een uitstekend improvisator die overal wel een oplossing op vindt, een echte fixer. Je ziet hem vaak op pad met zijn koffer vol werkgrief! Dominick hoopt vele handelaars te overtuigen om aan te sluiten bij ons netwerk. 

 

Moeder van de schattigste stuiterbal Andrew Diana is één van onze vaste waarden. Met haar levenservaring en de hieruit geputte wijsheid staat ze ons bij met woord, maar zeker ook met daad. Diana is er altijd bij om de handen uit de mouwen te steken. Binnenkort zullen we haar af en toe moeten uitlenen aan het OCMW alwaar ze het diploma van Sociaal Gids behaalde. 

Sabrina

Sabrina is niet enkel ambassadeur bij Enchanté, maar ook woordkunstenares. We laten haar schrijfsels voor zich spreken. 
De gekwetste vogel leert weer vliegen 


Ik sta mijn geluk niet in de weg 


Begrijpen hoe ik ben geworden kan ik veel meer over mezelf leren. 


Laat me rustig in mijn eentje voorwaarts stromen 


Valt er innerlijk ook iets te pronken 


Voelt heerlijk midden in het leven te staan, succes te hebben en naar de wereld te roepen …. 


Bij welke rustige, vertrouwde aanwezigheid voel ik me beschermd 


’t Is nogal een reis die ik onderneem 


De rust waar ik zo naar verlang ligt voor het grijpen 


Neem rustig de tijd om gelukkig te zijn 


Maak tijd om te parkeren in de zon


Enchanté vzw

info@enchantevzw.be