Onze ambassadeurs

41089008_429131427611693_3307825949856235520_o


Steve

Deze rasechte Gentenaar interesseert zich in technologie, software, snufjes en handige tools. Door een ongelukkig voorval werd hij werd dakloos en dat is hij nog steeds. Hij sukkelde al enkele jaren met een hernia en een lumbago en was dus heel slecht ter been. Ondanks zijn beperkingen, probeerde onze gemotiveerde Steve zichzelf toch te voorzien in de belangrijkste prioriteiten, zoals hygiëne, voeding en een slaapplaats. “Ik ben heel blij Enchanté te leren kennen want dat was, en is nog altijd, mijn redding in nood op vlak van eten, drinken en vrije tijd.” Steve werkt mee als gedreven ambassadeur en inspireert anderen om ook de weg te vinden naar onze hartelijke handelaars. 


Michel

Deze grappenmaker houdt van menselijk contact, nieuwe dingen ontdekken, uurwerken en reizen (als zijn portefeuille dat toelaat). Hij was jarenlang zelfstandig maar werd in 2017 door verschillende omstandigheden dakloos. Na enkele maanden op straat vond hij een nieuwe woonplaats. Momenteel is hij bezig met een paar sociale projecten met de minder mobiele centrale in zijn dorp. Hiernaast engageert hij zich als ambassadeur voor Enchanté. Hij is altijd bereid om ons te helpen op allerlei vlakken en houdt de humor en ambiance er steeds in.

Alain

Onze fantastische Alain. Een beer van een vent met een hart van goud! Alain is niet alleen de penningmeester van onze vzw. Naast handtekeningen onder ons papierwerk zetten, engageert hij zich ook om mensen in kwetsbare situaties te bereiken. Waar hij kan, vertelt hij over ons project en dat komt aan. Alain heeft immers zelf ervaring met op straat leven. Hij was dakloos voor een periode van 19 maanden en werkt nu als sociaal gids bij het OCMW. Alain volgt ook de uitbouw van ons netwerk in bepaalde wijken op.

Natacha

Als Natacha niet op stap is met haar viervoeter Hannah dan is ze zeker ergens te vinden onder de mensen voor een babbel. Babbelen kan ze dan ook zeer goed, ons verhaal brengen is voor haar zeker geen probleem. Onze Natacha met Haïtiaanse roots spreekt dan ook nog eens 5 talen! Ze omschrijft zichzelf als een vrouw met "een sterke wil en een soms zwak hart". Wij zien haar als een zeer empathisch persoon die meeleeft met mensen en vinden het zeer waardevol dat ze haar ervaringen en expertise van een leven op straat wil delen om anderen te helpen.

Wilfried

Sinds Wilfried op pensioen is na vele jaren hard werken stelt hij graag zijn tijd ter beschikking om anderen te helpen. Zo is hij ook vrijwilliger bij het psychiatrisch centrum Gent-Sleidinge en staat hij altijd klaar voor een activiteit, een gesprek of om een handje toe te steken bij klussen of verhuizen. Wilfried is een echte mensenvriend die goed kan luisteren. Een flauwe grap of een plagerijtje zal er bij Wilfried niet aan ontbreken!

Carlos

Onze sterke Carlos worstelde 26 jaar lang met een serieuze drugsverslaving. Hij bracht 7 jaar van zijn leven door in de gevangenis. Daarna was hij nog 8 jaar dakloos in Amsterdam. Intussen heeft hij zijn leven terug wat samengeraapt en zet hij zijn ervaring in als een van zijn sterktes. Hij haalde een certificaat als ervaringsdeskundige en sociale gids. Zijn roots en ervaring liggen deels op straat en deels bij de medische dienst voor heroïnegebruikers in Amsterdam. Dit alles maakt hem onmisbaar voor Enchanté. Wij zijn alvast supertrots dat hij terug clean is en dat we hem in ons team hebben!


Dominick

Deze West-Vlaming is nog niet zo lang in Gent en wil er West-Vlaming-gewijs ook blijven plakken. Niets drijft hem meer dan zijn passie voor muziek en producen. Daarnaast is Dominick een uitstekend improvisator die overal wel een oplossing op vindt, een echte fixer. Je ziet hem vaak op pad met zijn koffer vol werkgrief! Dominick hoopt vele handelaars te overtuigen om aan te sluiten bij ons netwerk.


Diana

Moeder van de schattigste stuiterbal Andrew Diana is één van onze vaste waarden. Met haar levenservaring en de hieruit geputte wijsheid staat ze ons bij met woord, maar zeker ook met daad. Diana is er altijd bij om de handen uit de mouwen te steken. Binnenkort zullen we haar af en toe moeten uitlenen aan het OCMW alwaar ze het diploma van Sociaal Gids behaalde. 


Sabrina

Sabrina is niet enkel ambassadeur bij Enchanté, maar ook woordkunstenares. We laten haar schrijfsels voor zich spreken:


De gekwetste vogel leert weer vliegen 

Ik sta mijn geluk niet in de weg 

Begrijpen hoe ik ben geworden kan ik veel meer over mezelf leren. 

Laat me rustig in mijn eentje voorwaarts stromen 

Valt er innerlijk ook iets te pronken 

Voelt heerlijk midden in het leven te staan, succes te hebben en naar de wereld te roepen …. 

Bij welke rustige, vertrouwde aanwezigheid voel ik me beschermd 

’t Is nogal een reis die ik onderneem 

De rust waar ik zo naar verlang ligt voor het grijpen 

Neem rustig de tijd om gelukkig te zijn 

Maak tijd om te parkeren in de zonEnchanté vzw

info@enchantevzw.be