Uitgestelde diensten

52838896_520837558441079_6462246847699222528_o
 
Misschien hoorde je al eens van een "uitgestelde koffie"? Naast de gratis diensten die onze hartelijke handelaars aanbieden, bieden velen ook "uitgestelde" drankjes en eten aan zoals koffie, soep, taart, lasagna... 

Een uitgesteld drankje of een uitgestelde maaltijd werd al voorgeschoten door een sympathieke burger bij de handelaar zelf. Dit is de reden waarom de handelaar het op een ander, 'uitgesteld', moment kosteloos kan schenken aan wie er nood aan heeft.

Elke handelaar kiest zelf wat er al dan niet uitgesteld te verkrijgen is, van koffie tot frisdrank, van een broodje tot soep of een warme maaltijd. Let op, dit wil zeggen dat er niet altijd iets in de aanbieding is! Alcoholische dranken kunnen niet uitgesteld worden.

NIEUW: Uitgesteld cadeautje

Iedereen verdient wel eens iets nieuws, zomaar. Zo kan je bij ympa nu een uitgesteld plantje kopen. Bij The Fallen Angels staat de immer sympathieke Ganesha paraat om een leuk kaartje mee te geven. 

1

Hoe kan ik een uitgestelde consumptie nuttigen? 

Als jij nood hebt aan een uitgesteld iets, hoef je hier gewoon naar te vragen aan de bar. That's it! Bv. Is er nog iets uitgesteld in de aanbieding? Mag ik een uitgestelde koffie? Is er nog iets van Enchanté?


Is er altijd iets ter beschikking? 

Je kan zien aan de bar/kassa/toog of er Enchanté-ticketjes/bonnetjes hangen en of er dus iets ter beschikking is. Indien je het niet kunt zien hangen, kan je dit zeker ook vragen aan het personeel. Heb begrip als de handelaar tijdelijk niks voor handen heeft, je kan altijd een andere zaak in de buurt bezoeken. Het kan ook dat je via onze sociale partners (Straathoekwerk, OCMW, CAW) reeds een Enchanté-bonnetje krijgt, dan kan je dit gewoon afgeven. 


In welke handelszaken kan ik iets uitgestelds verkrijgen? 

Bekijk goed op ons stadsplan welke handelszaken de oranje icoontjes van uitgesteld eten of drinken dragen. Er zijn momenteel een 30-tal zaken waar je terecht kunt. 


Kan ik advies of hulp krijgen? Uiteraard!

Heb je last van drempelvrees? Wil je graag van ons horen waar er zeker iets te krijgen valt of heb je liever een bonnetje bij de hand? Of ga je graag eens langs met één van onze ambassadeurs? Aarzel niet om ons gewoon te contacteren (contactgegevens onder tweede volgende alinea).


Mag ik meerdere consumpties nuttigen? 

Zolang de voorraad strekt en jij nood hebt aan een koffie of soep, kan je er gewoon naar vragen. Neem ook gerust een vriend of familielid mee, met twee is toch leuker dan alleen. Hou wel rekening met de draagkracht van de handelszaak, de drukte en het aantal plaatsen. Vraag gerust aan de handelaar wanneer de beste momenten zijn om langs te komen.


Bij wie kan ik terecht met vragen of opmerkingen?   

Bij ons natuurlijk! We bouwen graag samen aan een zo positief en actief mogelijk netwerk. Mail: info@enchantevzw.beFacebookpaginaContactformulier


 

Hoe kan ik een uitgestelde consumptie trakteren?

Je kan gewoon een extra consumptie afrekenen bij je bestelling. Je trakteert iemand niet alleen een kop koffie, maar ook op een warme gezellige plek in de stad!

  1. Bestel en betaal een uitgestelde consumptie in een deelnemende handelszaak;
  2. Vul het Enchanté-bonnetje in dat je ontvangt van de handelaar;
  3. De handelaar houdt het bonnetje bij tot er iemand binnen stapt en er naar vraagt of geeft het mee met iemand van Enchanté zodat wij via onze sociale partners zorgen dat het terecht komt bij iemand die er goed gebruik van zal maken.


Gaat mijn koffie wel naar iemand die het écht nodig heeft?   

Enchanté werkt samen met talloze sociale partners om mensen in kwetsbare situaties te bereiken, zoals Straathoekwerk, OCMW, CAW,... maar ook met eigen ambassadeurs die mensen over de drempel trekken. Verder werkt ons systeem op basis van vertrouwen en onvoorwaardelijkheid. Wie zelf denkt nood te hebben aan een warme kop koffie en een plek om uit te rusten, kan daar gewoon naar vragen. 

Wie zijn wij immers om te bepalen wie "écht nood heeft"? Kwetsbaarheid neemt vele vormen aan. Jef kan het financieel ok hebben maar wel psychisch kwetsbaar zijn en eindelijk nog eens buiten komen, Rita kan dakloos zijn en acuut nood hebben aan een plek om op te warmen met bijhorend soepke, Jonny kan financieel even heel krap zitten en kan een gezonde maaltijd wel eens gebruiken, ... En uiteindelijk, het gaat maar om een koffie hé ;).

 

Enchanté vzw

info@enchantevzw.be