Wie zijn wij

omslagbeeld_1_01

Wie zijn wij

Aangename kennismaking, wij zijn Enchanté. Wij hebben ons in enkele maanden tijd aan sneltempo verenigd tot een sterk & divers team van Gentse burgers. Wij hebben onze tanden stevig in dit project vastgebeten en laten niet meer los. 


  • Marie Haspeslagh & Rebekka Eschauzier / deze alles behalve siamese tweeling kon dankzij het burgerbudget na talloze maanden vrijwiligerswerk eindelijk in dienst treden van de VZW. Creatief organisatie & management-talent Marie en empathisch doordenker-sociaal geval Rebekka zetten samen met de andere leden van de VZW, vele vrijwilligers en ambassadeurs hun schouders onder de uitbouw van het Enchanté-netwerk.  
Wil je Enchanté bereiken? Neem dan contact op met één van deze
Marie@enchantevzw.be tel 0485 51 23 50 
Rebekka@enchantevzw.be tel 0472 89 08 55


  • Steven Gillis / als medewerker bij Straathoekwerk Gent heeft Steven voeling met wat er leeft bij de meest kwetsbare inwoners van onze stad. Steven bezoekt regelmatig plaatsen waar andere diensten en organisaties niet veel komen (parken en pleintjes, cafés, kraakpanden,…). Hij zoekt actief naar manieren om sociale netwerken te creeëren opdat mensen hun leven terug op de rails krijgen. 

  • Johan Geldof / als sociaal regisseur  is Johan het aanspreekpunt voor complexe samenlevings- en welzijnsvraagstukken, meer specifiek voor de zone Sint–Amandsberg, Dampoort, Oostakker, kanaaldorpen en -zone.

  • Ann Homblé / als eigenares van Hombléeat in & take-away comfort food, is Ann onze ambassadeur voor de Gentse handelaars. Zij is hier de geknipte persoon voor gezien haar jarenlange ervaring als coördinator van het Toreke en haar achtergrond in sociaal werk.

  • Alain Bergmans / onze enthousiaste ambassadeur van de dak- en thuislozen en kwetsbare individuen. Zelf in zijn leven ervaring gehad met (t)huisloos zijn in Gent en nu als sociaale gids bij het OCMW en als penningmeester van Enchanté onze voelsprieten en communicatielijn naar kwetsbare groepen. 

  • Peter Dierinck / als psycholoog in psychiatrisch centrum Gent-Sleidinge en expert in "kwartiermaken" (dit staat voor verbinding maken tussen de maatschappij en mensen die uit de boot gevallen zijn omwille van psychische of psychiatrische problemen) brengt Peter zijn kennis en ervaring in om Enchanté en toekomstige activiteiten verder mee vorm te geven. 

  • Annelies Mincke / als geengageerde burger trekt Annelies mee aan de wagen. Ze droomt van een stad waar er minder individualisme is en méér ontmoeting, waardering, verbinding en "gewoon doen". 

  • Deira De Rijcke / Als advocaat to be staat Deira ons bij met enthousiasme en goede (al dan niet juridische) raad. Tevens bekleedt zij in onze VZW de rol van voorzitter. 

Enchanté vzw

info@enchantevzw.be