Wie zijn wij

49b5575c_5a04_11e8_96f5_9ac1018872ed_original


Oprichters Enchanté VZW  

Aangename kennismaking, wij zijn de oprichters van Enchanté. Wij hebben ons in enkele maanden tijd aan sneltempo verenigd tot een sterk & divers team van Gentse burgers, want dat is wat wij zijn, een burgerinitiatief vanonderuit. Wij hebben onze tanden stevig in dit project vastgebeten en laten niet meer los, vastberaden om Enchanté ook in andere Vlaamse steden te zien opduiken. 

 

Alain Bergmans: Alain is onze enthousiaste ambassadeur van dak- en thuislozen en kwetsbare individuen in het algemeen. Hij had alles wat zijn hart verlangde, tot hij op een dag zelf dakloos werd en rondzwierf in de Gentse straten. Hij pikte zijn leven terug op en werkt nu als sociale gids bij het OCMW. Binnen Enchanté is hij de voelspriet en communicatielijn naar kwetsbare groepen.

Johan Geldof: Als sociaal regisseur is Johan het aanspreekpunt voor complexe samenlevings- en welzijnsvraagstukken, meer specifiek voor de zone Sint–Amandsberg, Dampoort, Oostakker en Kanaaldorpen. Hij kent de stad door én door. 

Steven Gillis: Als medewerker bij Straathoekwerk Gent heeft Steven voeling met wat er leeft bij de meest kwetsbare inwoners van onze stad. Hij bezoekt regelmatig plaatsen waar andere diensten en organisaties niet (veel) komen (parken en pleintjes, cafés, kraakpanden,…). Hij zoekt actief naar manieren om sociale netwerken te creeëren opdat mensen hun leven terug op de rails krijgen. 

 Peter Dierinck: Als psycholoog in psychiatrisch centrum Gent-Sleidinge en expert in "kwartiermaken" (dit staat voor verbinding maken tussen de maatschappij en mensen die uit de boot vielen omwille van psychische of psychiatrische problemen) staat hij ons bij. Met zijn kennis en ervaring slagen we erin om Enchanté en haar toekomstige activiteiten verder vorm te geven 

 Rebekka Eschauzier: Als Gentse deerne en sociaal creatief wezen in hart en nieren zet Rebekka mee haar schouders onder de uitbouw van het Enchanté netwerk. Deira De Rijcke: Als advocaat to be staat Deira ons bij met enthousiasme en goede (al dan niet juridische) raad. 

Ann Homblé: Als eigenares van Homblé, eat in & take-away comfort food, is Ann onze ambassadeur voor de Gentse handelaars. Dankzij haar jarenlange ervaring als coördinator van het Toreke en haar achtergrond in sociaal werk, is zij hier de geknipte persoon voor. 

 Annelies Mincke: Als geëngageerde burger trekt Annelies mee aan de wagen. Ze droomt van een stad met minder individualisme en méér ontmoeting, waardering, verbinding, menselijkheid en "gewoon doen".   

Marie Haspeslagh: Als creatieve duizendpoot en intussen professionele kracht bij Enchanté krijgt Marie energie van het verbinden van verschillende werelden. Want die hebben heel wat van elkaar te leren! 


 

Kernteam Enchanté 


Als vierkoppig  team zetten we ons elke dag in voor het hartelijkste netwerk van Vlaanderen! We geven Enchanté vorm, zetten lijnen uit en inspireren en ondersteunen waar nodig. Wie kan je het best voor wat aanspreken? 

Manon: Wervelwind die door de Gentsche wijken en straten raast. Als supersociale trekker van Enchanté Gent staat Manon steeds klaar met raad en daad, of je nu een café uitbater, Enchanté bezoeker, vrijwilliger of straathoekwerker bent. Manon verbindt eer ze bezint! 

Bart: Coördinerende steunpilaar en praktische duizendpoot die ervoor zorgt dat Enchanté als organisatie ordelijk, gezond en wel kan draaien en dat iedereen vlot zijn ding kan doen. Dankzij deze klepper slapen we allemaal op ons beide oren.  

Marie: Als mede-oprichter en geeft Marie het Enchanté-verhaal steeds verder vorm en blijft ze het hart van Enchanté beroeren. Hoe blijft Enchanté zijn impact maken, welke nieuwe diensten en partnerschappen geven we vorm, waarom doen we wat we doen? Marie zorgt dat Enchanté fris en fruitig blijft. 

Fay: Deze dame heeft maar één doel: zorgen dat elke Vlaming een uitgestelde koffie kent! Oh en misschien een tweede, zorgen dat mensen de weg vinden naar een koffie, knipbeurt of fijne babbel. En misschien een derde, zorgen dat Enchanté leeft en bruist in elke stad. Haar vlotte pen, babbel en digitale skills zijn haar grote troef. 


Raad van Bestuur

Deze knappe koppen zetten zich vrijwillig in om de missie, visie en het welzijn van Enchanté als organisatie te bewaken. 


Annelies Mincke (Voorzitster en mede-oprichtster)

Maarten Devreese (Jurist)

Filip Modderie (Digitale & Marketing strateeg)

Koen Declerq (Boekhouder & Financieel strateeg)

Tijl Meheus (Ex-coordinator Straathoekwerk Gent, Sociaal werker)

Jonas Malisse (Groei expert, TooGoodToGo Belgie en US) 

Sarah Billiet (Project management, Foodbag)

Karen Dezutter (HR specialiste, VZW Apart) 


Enchanté vzw

info@enchantevzw.be