Wie zijn wij

49b5575c_5a04_11e8_96f5_9ac1018872ed_original

Kernteam 

Aangename kennismaking, wij zijn Enchanté. Wij hebben ons in enkele maanden tijd aan sneltempo verenigd tot een sterk & divers team van Gentse burgers, want dat is wat wij zijn, een burgerinitiatief vanonderuit. Wij hebben onze tanden stevig in dit project vastgebeten en laten niet meer los.


Marie Haspeslagh / mede-oprichter en coördinator 

Bart Kleemans / project medewerker  Alain Bergmans

Alain is onze enthousiaste ambassadeur van dak- en thuislozen en kwetsbare individuen in het algemeen. Hij had alles wat zijn hart verlangde, tot hij op een dag zelf dakloos werd en rondzwierf in de Gentse straten. Hij pikte zijn leven terug op en werkt nu als sociale gids bij het OCMW. Binnen Enchanté is hij de penningmeester, voelsprieten en communicatielijn naar kwetsbare groepen.


Johan Geldof

Als sociaal regisseur is Johan het aanspreekpunt voor complexe samenlevings- en welzijnsvraagstukken, meer specifiek voor de zone Sint–Amandsberg, Dampoort, Oostakker en Kanaaldorpen. Hij kent de stad door én door. 


Ann Homblé

Als eigenares van Hombléeat in & take-away comfort food, is Ann onze ambassadeur voor de Gentse handelaars. Dankzij haar jarenlange ervaring als coördinator van het Toreke en haar achtergrond in sociaal werk, is zij hier de geknipte persoon voor.

 

Annelies Mincke

Als geëngageerde burger trekt Annelies mee aan de wagen. Ze droomt van een stad met minder individualisme en méér ontmoeting, waardering, verbinding, menselijkheid en "gewoon doen".


Deira De Rijcke

Als advocaat to be staat Deira ons bij met enthousiasme en goede (al dan niet juridische) raad. Tevens bekleedt zij in onze VZW de rol van voorzitter.


Steven Gillis

Als medewerker bij Straathoekwerk Gent heeft Steven voeling met wat er leeft bij de meest kwetsbare inwoners van onze stad. Hij bezoekt regelmatig plaatsen waar andere diensten en organisaties niet (veel) komen (parken en pleintjes, cafés, kraakpanden,…). Hij zoekt actief naar manieren om sociale netwerken te creeëren opdat mensen hun leven terug op de rails krijgen.


Peter Dierinck


Als psycholoog in psychiatrisch centrum Gent-Sleidinge en expert in "kwartiermaken" (dit staat voor verbinding maken tussen de maatschappij en mensen die uit de boot vielen omwille van psychische of psychiatrische problemen) staat hij ons bij. Met zijn kennis en ervaring slagen we erin om Enchanté en haar toekomstige activiteiten verder vorm te geven


Enchanté vzw

info@enchantevzw.be